Bert’s briljantjes. Appartement

Het was een beetje vreemde gewaarwording na ruim een week weer even in mijn appartement te zijn. Een goeie vriendin die over het soort auto beschikt waarin makkelijk een rolstoel past had zich opgeworpen mij te helpen wat noodzakelijke spullen op te halen. Het was donker binnen. De neergelaten zonneschermen boden weerstand tegen de buiten heersende Thaise temperaturen waarmee dezer dagen zo’n beetje half Nederland voor apegapen ligt. Mijn appartement voelde koel maar tegelijk ook door het half duister triest en onaantrekkelijk. Er waren al wat spullen weggehaald zoals een schilderij, kunsttakken groen, vazen en ander kleinnood door vrienden en vriendinnen die hiermee graag hun eigen interieur wilde opvrolijken. Neem alsjeblieft mee wat je wilt hebben, had ik zeer gemeend gezegd. En daar sta ik nog steeds achter in de wetenschap dat ik nooit meer zal terugkeren. Loslaten en niet meer aan denken. Aan deze filosofie moet ik toch aardig gewend zijn. Doe mijn hele leven al niet anders.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*