Bert’s briljantjes. Afspraak

Mijn vingertoppen tintelen weer. Ik sla weer de verkeerde letters aan op het toetsenbord. Het is niet van de kou, ditmaal. Het is het bekende signaal dat aankondigt dat het CIDP weer actief wordt. Ha, mijn verpleegsters op de dagbehandeling mogen hun dankbaarheid gaan tonen voor die prachtige sjaaltjes die ik voor hun heb gekocht op de Night Basar in Chiang Mai. Mijn honderd bath investering zou zijn vruchten af gaan werpen. Dus stond ik er weer. Op de dagbehandeling met de vraag of zij mij even aan het infuus wilde leggen. ‘Hebt u een afspraak?’ Een levensgrote afstand tussen verpleegster en patiënt. ‘U moet eerst een afspraak maken.’ Zouden zij geïnformeerd hebben wat zo’n sjaaltje nou helemaal gekost kan hebben. En ik verlang weer terug naar het RAM in Chiang Mai.

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com