Bert’s brijantjes. Genie


Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Nu ik hartstikke dood ben, mijn IK slechts een hoopje as, mijn ego zich onder veel protest over heeft moeten geven, kan ik met een gerust niet meer kloppend hart zeggen dat het leven mij net niet dat heeft gebracht wat je er van mag verwachten. Verwekt door mijn vader die nooit begrepen heeft welk genie uit zijn zaad ontsproten was, geboren uit een schat van een moeder die geen enkel idee had wat zij nou eigenlijk gebaard had, opgegroeid onder het gezag van twee vier jaar oudere broers met een naar mij toe groot verantwoordelijkheidsgevoel. Mede hierdoor moet ik bekennen, dat het leven op deze aardkloot mij nogal is tegengevallen. Ook andere factoren speelden een vernietigende rol bij het verder uitbouwen van mijn ontwikkeling als genie. Ik zou mensen door de ruimte laten reizen, werd bedenker van het World Wide Web, zou enkele bestsellers schrijven en werd brenger van wereldvrede en een nieuw geloof, wat de mens zou redden uit zijn ramkoers met het milieu. Maar mijn genialiteit liet zich niet zomaar beteugelen. Zij diende vooral mijzelf waardoor ik uiteindelijk de mensheid liet voor wat zij is.

Bert van Balen, Briljantje, Genie, Overleden
Bert en zijn geliefde ‘Speeltje’

Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

 1. Bert werd op donderdag 1 november gecremeerd. De plechtigheid was sober en intiem. Aanwezig waren 30 mensen. Enkelen voerden het woord. Vooral zijn schrijversschap werd geroemd. Zo werd Berts laatste briljantje voorgedragen. Een ander zong een nummer van Bram Vermeulen:

  Als ik doodga, huil maar niet
  ik ben niet echt dood moet je weten
  het is maar een lichaam dat ik achterliet
  dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

  Tussendoor werd Strawberry fields van de Beatles gedraaid, hetgeen deed denken aan Berts stukjes met Beatlenummers als titel.
  Boven de kist was de zee geprojecteerd met aan weerszijden dukdalven die de vaargeul aangaven. Dat was wel toepasselijk, want Bert was een zeiler. En dit was zijn definitieve uitvaart.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.