Berthy’s goud van oud. De dikke, de dunne en het serveerstertje.


We zitten aan de koffie in een coffeeshop annex restaurantje en kamerverhuurbedrijf in San Kampaeng. Op zaterdagavond is daar een grote markt, best gezellig, maar vermoeiend en dus rusten we even uit. Naast ons zitten aan een tafeltje twee Thaise mannen. In gedachten noem ik ze Laurel en Hardy, ja de dikke en de dunne. De dikke ziet er slonzig uit, maar heeft steeds het woord. De dunne heeft zijn zaterdagse overhemd aan en zit stom te grinniken bij iedere uitspraak van de dikke. Ik vraag aan Yui of zij het gesprek voor mij wil vertalen.

Berthy Jenner, goud van oud, dikke, dunne en serveerstertje, markt
De markt van San Kampaeng

Met veel bravoure vertelt de dikke aan de dunne dat hij dit wel lekkere meiden vindt, wijzend op plaatjes op zijn phone. Dan wenkt hij het serveerstertje om softdrinks te bestellen. Het meisje van een jaar of 14 komt even later de bestelling brengen. De dikke vraagt aan haar hoe oud ze is, inderdaad 14 jaar en vraagt met een ranzig ondertoontje of ze misschien geld nodig heeft, om naar school te gaan. Het meisje is duidelijk gegeneerd en maakt dat ze weg komt. Uiteraard zit de dunne hierom te grinniken.

Even later roept de slonzige dikke het serveerstertje opnieuw en trekt met een wijds gebaar een briefje van 1000 baht uit zijn portemonnee, onderwijl het meisje vragend aankijkend. Een andere serveerster komt het wisselgeld maar brengen.

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 42 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl