Berthy’s goud van oud. Over een Thaise monnik, die van voetbal houdt

Berthy's goud, Thaise monnik, Berthy bij monnik

Een zacht geklingel van belletjes in de tempel geeft een gevoel van rust. Ook de oranje geklede monnik straalt rust uit.
Ik zit wat ongemakkelijk op de grond en mijn benen gaan al snel zeer doen, waardoor ik toch echt moet gaan verzitten en er een stoeltje bij moet pakken. Thais zijn het gewend, maar mijn spieren niet.
Mijn vrouw heeft onder meer een envelop met geld aan de monnik gegeven met daarop geschreven waarover de gewenste gebeden moeten gaan.

Na de gebeden vraagt de monnik mij in het Engels waar ik vandaan kom.
‘Uit Holland’, antwoord ik.
‘Ik houd van voetbal’, zegt de monnik, ‘maar waarom speelt het Nederlandse team in oranje shirts? Heeft het iets met Boeddha te maken?’

‘Nee hoor’, zeg ik met een glimlach, ‘onze koning heeft Oranje (sisom) als achternaam. Daarom is oranje de kleur van de voetbalshirts.’
‘En vindt uw koning dat dan wel leuk?’ vraagt de monnik.
‘Onze koning is gek op sport en vindt het wel sanuk als spelers en supporters zich in oranje kleden’, antwoord ik.

Berthy goud, Thaise monnik, Willem Alexander
De monnik glimlacht, als het maar sanuk is (gezellig), dan is het in Thailand al snel goed. Nadat ik weer op de grond ga zitten buigen we beiden drie maal voor de monnik, staan op en gaan naar huis.

 

Mer Berthy op www.sifaa.nl

Over Berthy Jenner 42 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

2 Comments

  1. Wat is Thailand toch een mooi en bijzonder land! Als het maar sanuk (gezellig) is dan is het in Thailand al snel goed. Wat een verschil met Nederland!
    Kom op, eerst geld en dan bidden…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.