Bert’s briljantjes. Thaise ex

Slapen, dromen, wakker worden badend in het zweet. Plassen en weer slapen, de laatste droom proberen op te pakken. Het is geen vervolgverhaal, maar het gaat vaak over hetzelfde. Mijn Thaise ex en mijn liefde voor haar die ik ooit had toen zij zich nog niet ontwikkeld had tot de Kenau die zij stukje bij beetje werd. Ik droom hoe ik met haar in gesprek probeer te komen, de echte waarheid uit haar te krijgen. Zij bekijkt mij slechts. Zegt geen woord. Heeft geen commentaar op mijn vastgestelde uitkomst dat niet zij maar ik de bedrogene ben. Zo was zij niet, in het begin. De eerste acht jaar. Toen wij door Frankrijk toerden op weg naar La Penne, een gehucht tussen Carcassonne en Mirepoix. Waarom zo geworden? Waarom dreef je mij in een onoverzichtelijk avontuur, wil ik weten. Zij zwijgt. Zij is een gesloten kluis. Zij is Thais.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

7 Comments

 1. Ja Bert,vrouwen in het algemeen zijn ondoorgrondelijk, Thaise niet uitgesloten.
  Heb nu zelf bijna 8 jaar alweer een relatie met een Thaise,en ze blijft me elke keer weer verwonderen.
  Niet echt met elkaar kunnen communiceren blijft een lastig ding,wat ik zelf belangrijk hierin in vind is open vragen te stellen en geen besloten of sturende vragen.
  Niet vragen naar hoe zij zich voelt( omdat je dan meteen een druk legt op de vraag,en veronderstelt dat zij iets moet voelen of iets moet denken van iets, maar proberen haar aan het praten te houden,in wat voor haar belangrijk is( eten,familie en de koning) en via deze weg proberen er achter te komen wat nu werkelijk belangrijk is en wat er in dat koppie afspeelt
  Tja en dan inburgeren daar zijn de meningen verdeelt over,wat nu een goede inburgering is.
  De een is pas bij een bezoek aan een parenclub.de ander bij een wekelijkse kerkbezoek.
  ITS maar waar je zelf van houd,ik zou eerder kiezen voor het eerste dan de laatste, maar dat is weer persoonlijk

  • Beste Hans,
   Ik geef volgende maand een cursus ‘De Thaise Vrouw’ waarin al haar gedachten en gevoelens aan de orde komen. Ik baseer me op uitgebreid literatuur onderzoek (Trefpunt Azië, Thaivisa en Thailandblog) en omvangrijke eigen ervaringen. Gewapend met deze kennis is elke Thaise vrouw te doorgronden! Een must voor een goede relatie! Eten, familie en de koning zullen zeker de revue passeren. En natuurlijk financiën.

 2. Zij is Thais, ze reageert niet en zwijgt als een gesloten kluis.
  Dit kan verschillende oorzaken hebben.
  Ze is niet goed ingeburgerd en is de Nederlandse taal niet machtig.
  Of, jij spreekt en begrijpt geen Thais en schuif je dat onbegrip maar op. Zij is Thais.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.