Bernie Sanders kondigt Amazon-beveiligingsonderzoek aan

afbeeldingsbron, Goede foto’s

Amazon wordt geconfronteerd met een congresonderzoek naar zijn praktijken op het gebied van veiligheid in magazijnen, wat bijdraagt ​​aan de druk waarmee het wordt geconfronteerd vanwege de behandeling van werknemers.

Senator Bernie Sanders kondigde het onderzoek aan en noemde het bedrijf een van Amerika’s “gevaarlijkste” werkgevers.

Hij wees op een recent rapport waaruit blijkt dat de letselpercentages bij Amazon-magazijnen in de VS hoger zijn dan bij vergelijkbare faciliteiten.

Amazon zei het niet eens te zijn met de beweringen.

Woordvoerder Steve Kelly zei dat het bedrijf sinds 2019 meer dan $ 1 miljard heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de veiligheid, waardoor het aantal verwondingen in de VS in die tijd met 23% is afgenomen.

“We nemen de veiligheid en gezondheid van onze werknemers zeer serieus. Er zijn altijd manieren om te verbeteren, maar we zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt”, zei hij.

Het door de heer Sanders aangehaalde rapport is gepubliceerd door het Centre for Union Support Strategic Planning. Aan de hand van overheidsgegevens ontdekte het dat het letselpercentage van het bedrijf in 2022 70% hoger was dan het percentage in niet-Amazon-magazijnen.

Regelgevers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid hebben een reeks aanklachten tegen het bedrijf ingediend vanwege de omstandigheden in sommige van zijn magazijnen, en waarschuwden voor “ergonomische gevaren” in verband met de snelheid waarmee werknemers bestellingen verwerken. Amazon heeft beroep aangetekend tegen de citaten.

Het senaatsonderzoek volgt op toegenomen toezicht op de behandeling van werknemers door Amazon sinds de pandemie, met wereldwijde verontwaardiging over de omstandigheden die aanleiding geven tot stakingen in Europa, onderzoeken door regelgevende instanties en een aandrang van werknemers om zich bij verschillende Amerikaanse magazijnen aan te sluiten bij een vakbond.

In het VK zijn momenteel honderden Amazon-werknemers in staking in Coventry, maar hun vakbond heeft onlangs haar verzoek om erkenning ingetrokken en de winkelgigant beschuldigd van “vuile trucs”.

De heer Sanders, een zelfbenoemde socialist die zich niet kandidaat stelde voor de nominatie voor de Democratische president, staat bekend om zijn opkomen voor progressieve doelen.

Hij heeft Amazon eerder bekritiseerd vanwege zijn belastingpraktijken en lonen, die volgens Amazon een rol speelden bij de beslissing om het minimumuurloon voor Amerikaanse werknemers in 2018 te verhogen tot $ 15 (£ 11,75).

In een brief aan Amazon waarin hij het onderzoek aankondigde, schreef hij: “Het streven van het bedrijf naar winst ten koste van alles heeft geleid tot onveilige fysieke omstandigheden, extreme druk om te werken tegen ondraaglijke tarieven en ontoereikende medische zorg voor tienduizenden Amazon-werknemers. Elk jaar .”

Als voorzitter van de senaatscommissie belast met het toezicht op arbeidswetgeving, organiseerde Sanders eerder dit jaar een hoorzitting in Washington om publiekelijk te reageren op beweringen van Starbucks-oprichter Howard Schultz dat het bedrijf wraak nam op barista’s die illegaal op de vakbond hadden gestemd.

De verhuizing van de heer Sanders zou kunnen leiden tot een proces waarin Amazon gedwongen wordt te getuigen.

READ  De National Weather Service zegt dat de Highlands Ranch-tornado waarschijnlijk een EF-1 is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *