Thais restaurant in Knokke-Heist, België bekroond met Michelinster


Thais restaurant in Knokke-Heist België bekroond met Michelinster

Thais restaurant Boo Raan in het Belgische Knokke-Heist is bekroond met een Michelinster. Een prestatie die chef-kok Dokkoon Kapueak toeschrijft aan de toewijding van haar team om geen concessies te doen aan de recepten uit haar thuisland.

Het vijfkoppige team, dat bestaat uit vrouwen uit de noordoostelijke regio van Thailand (Isaan), ontving de erkenning voor het serveren van authentieke Thaise gerechten. Eigenares Dokkoon (38) komt uit een arme familie, vertelt ze. Terwijl haar ouders elders werkten, woonde ze bij haar oma. Daar leerde ze hoe je onder meer curries, sauzen, en omeletten moest bereiden voor een groot gezelschap.

Michelinster

Half januari maakte de Michelingids zijn nieuwe sterren voor België bekend. Boo Raan was een van de tien restaurants die een eerste Michelinster ontvingen. Daarbij kreeg ze de toevoeging ‘het beste Thaise restaurant in de Benelux’. ‘Dokkoon Kapueak bereidt authentieke gerechten in de open keuken op bestelling’, staat in de gids. En: ‘Het is een festival van verse ingrediënten en specerijen. Boo Raan is lokaal en nationaal een benchmark’. Alles wordt elke week geïmporteerd uit Thailand.

Chef-kok Dokkoon woont al 12 jaar in België. Boo Raan betekent ‘ouderwets’ of ‘traditioneel’ in het Thais en het restaurant opende haar deuren in november 2016. Hoewel Dokkoon in eerste instantie niet wist hoe ze een restaurant moest runnen werd het een succes. Want ze wist wel hoe ze moest koken.

Zuid-Thailand, Nai Raeng, Erik Kuijpers
Thais eten kan flink pittig zijn

Klassieke smaak

De ster-gerechten die dit Thais restaurant dagelijks op tafel zet, zijn voor Thaise mensen heel normaal, maar voor farang (westerlingen) soms wennen zegt Dokkoon. Haar gerechten hebben de klassieke smaak. Waardoor ze wel eens te pittig zijn als je er niet aan gewend bent. Daar kreeg het team veel feedback over. Maar de chef-kokkin hield voet bij stuk en hield vast aan de authentieke smaak. Al snel raakten de westerse tongen gewend aan de pittige smaak en kwamen de stamgasten steeds weer terug. Acht maanden na de opening van het restaurant won het team als ‘Asian Restaurant of the Year’ een vermelding in de restaurantgids Gault & Millau. De Michelinster is de bekroning op hun werk.

Reservering

Door de populariteit van dit Thais restaurant duurt het een of twee weken voordat men kan aanschuiven. Reserveren is noodzakelijk. Boo Raan ligt op ongeveer 10 kilometer van de Nederlandse grens en is geopend van woensdag tot en met zondag van half zeven tot middernacht.

Voor zover de redactie van Trefpunt Azië weet is dit Thais restaurant het eerste in het Belgisch/Nederlandse taalgebied dat een Michelinster heeft ontvangen.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 722 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*