Nepal. Het verbod op bekeren tot christen


Nepal, bekeren, Erik Kuijpers

.

Gij zult niet bekeren! En ook niet dopen!

Nepal mag dan verdragen hebben ondertekend over godsdienstvrijheid maar je mag daar geen spijtoptant zijn. Wisselen van religie mag niet, en daarbij behulpzaam zijn, mensen bekeren, ook niet. Het is strafbaar.

Vorig jaar werd een wet aangenomen en die is nu in werking getreden. Men vreest een ‘pogrom’ tegen alles wat niet Hindoe is.

Een Hindoe meerderheid

Nepal heeft 26 miljoen inwoners waarvan 80 procent geregistreerd Hindoe. Christenen: slechts 364.000 volgens een volkstelling in 2011. Maar deskundigen zeggen dat dit aantal te laag is: velen durven er niet voor uit te komen, en mensen die bij de volkstelling niet thuis waren zijn als Hindoe geregistreerd.

Professor Tanka Subedi, voorzitter van Nepals Religious Liberty Forum, verklaart geschokt te zijn door de woorden van eerste minister, de heer K.P. Oli, eerder dit jaar die verklaarde christelijke waarnemers te hebben gedeporteerd vanwege ‘They were actually converting people to other religions’.

Nepal, bekeren, Erik Kuijpers

Reacties aangekondigd

En de reacties zijn er al.

Een onbekende groep die zich noemt Mongol National Army heeft aangekondigd ‘to destroy all Hindu temples and gumbads (graftomben) and build churches in their place’.

De groep streeft er naar dat Nepal in 2025 een christelijke natie is.

Laatst is een Hindoe priester in Virat Nagar vermoord en werd een pamflet gevonden waarin de Hindoes pro-India genoemd werden en werden beschuldigd van het vernietigen van bijbels.

Optochten tegen christenen komen hier en daar al voor in Nepal en bedreigingen zijn al geuit naar christelijke voorgangers.

Bron: christianitypost nummer 226875.

Foto’s en prenten

Johannes de doper, oosters-orthodox icoon, 1551; wikimedia, curid, 6435520.

Johannes de doper en het lam gods, Titiaan (1487-1576); wikimedia, curid, 57571379.


Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

1 Comment

  1. Er is nu, 14-11-2018, zowaar een vervolg. Een Australische mevrouw Katiya Graham is gearresteerd in Nepal wegens verdenking van ‘bekeren tot christen’ en dat is daar streng verboden. Ze bezocht mensen thuis om haar ‘boodschap’ te brengen. Ze had, een verzwarende omstandigheid, bij zich bijbels, agenda’s, pamfletten en video’s die betrekking hebben op het christen zijn. Bekeren stond vroeger voor ‘spiegeltjes en kraaltjes voor de negertjes’ maar men doet het nu wat moderner, zo blijkt. Mevrouw riskeert uitzetting en een jarenlang inreisverbod.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.