Bar kinderwerk bij Kanchanaburi

I want to be your guide!

 

gidsen

 

I want to be your guide, please please, I want to be your guide! roepen ze in koor. Het is het enige zinnetje dat ze kennen in het Engels, de kinderen die tot aan hun middel in het water op de trappen staan van wat eens de tempel geweest is. Na de bouw van de stuwdam kwam de tempel van Sang Klha Buri, Kanchanaburi, onder water te staan. Wat resteert is niet veel meer dan vier muren en een gemetseld verhoog waar een klein boeddhabeeldje op staat.

De kinderen komen uit het dorpje aan de andere kant van het meer. Het ‘dorpje’  bestaat uit woonboten, die op het meer drijvend met elkaar verbonden zijn met vlonders en bamboe loopstroken. Ze komen ieder morgen in hun langwerpige roeibootjes naar deze kant van het meer om de toeristen op te vangen, en voor 20 bath hun te gidsen naar de tempel.

De meisjes verkopen bloemen en kaarsjes die dan geofferd worden aan de boeddha in de tempel. Zodra de toeristen weer vertrokken zijn nemen ze ze terug om aan de volgende toeristen te verkopen.

Het lijkt een idyllisch plaatje, maar deze kinderen staan bijna heel de dag tot hun middel in het water te wachten op de bootjes die hen hopelijk een paar bath brengen. Een paar bath die ze nodig hebben om schoolgeld te betalen, en een paar kleine extras te kopen. Ook zij kijken uit naar een beter leven, waarschijnlijk ver van het meer.

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

Kinderwerk in Kanchanaburi, Lode Engelen

 

© Lode Engelen, foto’s genomen op 17.10.2014 te Sang Kla Buri, Thailand.

Lode Engelen
Over Lode Engelen 224 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be