Bangkok meest populaire bestemming in Azië voor digitale nomaden

 

Voor digitale nomaden die naar Azië vertrekken is Bangkok de meest populaire stad om te wonen en te werken. Wereldwijd staat de metropool op de vierde plaats, mede dankzij betaalbare internet- en woonkosten. Dit blijkt uit een onderzoek van Resume.io, een in Nederland gevestigde online cv-maker.

In de top drie van beste plekken in de wereld voor digitale nomaden staan Vancouver in Canada, New York City en Londen. Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten staat op vijf, gevolgd door Playa Del Carmen (Mexico), Los Angeles, Tulum (ook in Mexico), Parijs en Lissabon.

Reiskeuzes digitale nomaden

De rangschikking werd bepaald door het analyseren van geo-locatiegegevens van bijna 90.000 Instagram-berichten met de tag #digitalnomad en een index voor kosten van levensonderhoud. Rolf Bax, contentspecialist bij Resume.io, beaamt dat de reiskeuzes voor digitale nomaden nu zijn beperkt door de pandemie en grenscontroles. “Maar”, zegt hij, “als we weer kunnen reizen zal een hele nieuwe zwerm online freelancers hun plaats in de wereld weten te vinden”. Volgens hem past Bangkok perfect bij de nomadische levensstijl.

De content-specialist wijst op de lage woonkosten, gemakkelijk vervoer en aangenaam klimaat. “Naarmate meer digitale nomaden Bangkok bezoeken, neemt de vraag naar ‘co-working spaces’ toe, wat om meer netwerkmogelijkheden vraagt”. Bax ziet een kans voor Thailand door zijn aantrekkingskracht op digitale nomaden, een groep die zich steeds meer uitbreidt, te vergroten. Te denken valt aan  het openen van meer ruimtes om samen te werken, het aanbieden van korte termijn accommodatie en het creëren van een online hub als gids voor deze ‘nomaden’.

Post-Covid-hausse

Het land kan ook investeren in programma’s die buitenlandse werknemers aantrekken en het land op de markt brengen als de nummer 1 bestemming in Azië, betoogt de Resume-medewerker. ”Voor de covid-pandemie wisten al veel digitale nomaden Thailand te vinden. Nu miljoenen mensen wereldwijd de flexibiliteit hebben om permanent op afstand te werken, gaan er velen op zoek naar bestemmingen die aantrekkelijk zijn voor deze manier van leven”, aldus  Bax.

Over Bert Vos 239 Artikelen
Bert Vos is journalist, tekst-producent en Azië-liefhebber. Hij woont in Amersfoort.

1 Comment

  1. Probleem voor veel digitale nomaden voor werken in Thailand is nog steeds het visum. Ik las een tijd geleden in de BP dat de autoriteiten een speciaal nomad visum overwegen, maar daar zal het wel bij blijven, want konkrete actie is niet bepaald het sterkste punt van dit bijeengeraapte zooitje minkukels.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*