Bali wijst groene zones aan voor buitenlandse toeristen


Bali heeft drie populaire toeristische bestemmingen officieel aangewezen als ‘groene zones’ zo kondigde gouverneur Wayan Koster gisteren aan. Indonesië lijkt vorderingen te maken met plannen om Bali over niet al te lange termijn weer te openen voor buitenlandse toeristen. Ubud, Sanur en de Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC) in Nusa Dua zijn gekozen als locaties voor de COVID-19-strategie voor veilig reizen. Koster meldde tijdens een persconferentie in Denpasar dat deze beslissing genomen is met goedkeuring van de Indonesische minister van Volksgezondheid, Budi Gunadi Sadikin, en minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno.

De groene zones maken deel uit van de ‘COVID vrije Corridor’. Dit programma is geïnitieerd om het toerisme weer op te starten en het eiland weer open te stellen voor buitenlandse bezoekers. De eerste stap is om iedereen te vaccineren die woont en activiteiten ontplooit in de drie aangewezen gebieden.

Dit betekent dat in Ubud zo’n 50.000 mensen zullen worden gevaccineerd. In Sanur zijn dit een kleine 27.000 mensen, en meer dan 60.000 mensen in Nusa Dua. Koster meldt dat het provincie bestuur ernaar streeft deze vaccinaties uit te voeren voor het einde van de maand zodat er in mei al meer lokaal toerisme op gang kan komen.

Bali meldde op 9 maart 256 nieuwe corona gevallen en zeven doden. Volgens Dicky Budiman, een epidemioloog van de Griffith University Australia, zou Bali minstens een periode van twee weken zonder een enkel sterfgeval moeten bereiken, naast een heleboel andere doelen die moeten worden bereikt, voordat zelfs kan worden overwogen om opnieuw open te gaan voor massatoerisme. “We moeten ons er terdege van bewust zijn dat de situatie op Bali niet onder controle is, (…) dat is heel duidelijk. Of de overheid dit accepteert of niet.” 

Ondertussen wees het hoofd van de School of Public Health van de Udayana University, I Made Ady Wirawan, ook op verschillende factoren in Bali’s huidige aanpak van de crisis die de haalbaarheid van een zone systeem belemmeren. “Met het lage percentage testen en traceren en het hoge percentage positieve testen kan een zone systeem (zoals nu voorgesteld) niet het enige uitgangspunt zijn”, zei Ady.

Gesprekken over het hervatten van het toerisme zijn een bijna dagelijks onderwerp in Bali sinds het begin van de pandemie, de economie van het eiland is in 2020 met 9,31 procent gekrompen.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*