Bali wellicht juni/juli open voor toeristen, aldus president Jokowi tijdens werkbezoek

Bali wellicht juni/juli open voor toeristen, aldus president Jokowi tijdens werkbezoek

Bali gaat in de zomer open voor toeristen. Althans, als het aan de Indonesische president Jokowi ligt. Tijdens een werkbezoek aan het eiland gaf hij aan dat het toerisme in Bali mogelijk medio juni kan worden heropend. Mits er dan voldoende mensen zijn ingeënt zodat de veiligheid gewaarborgd is. Zijn uitspraak staat lijnrecht tegenover de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid. Die had vlak daarvoor aangekondigd dat Bali tot april volgend jaar  voor het internationaal toerisme gesloten zal blijven. Jokowi is het daar kennelijk niet mee eens.

De president sprak afgelopen week met belanghebbenden uit de toeristenindustrie. Zij namen deel aan een massaal Covid-19 vaccinatieprogramma in het Harris Sunset Road hotel op Kuta. Daar gaf Jokowi het signaal af dat als Covid-19 onder controle is en de vaccinatiegraad voldoende, het internationaal toerisme dan weer op gang mag komen.

Economie Bali herstarten van groot belang

Voor de toerisme-sector waar veel Balinezen van afhankelijk zijn is dit een hartenwens Het aantal faillissementen en hotels die te koop staan op Bali is drastisch toegenomen sinds de coronamaatregelen. De president wil de ondernemers daarom graag weer perspectief bieden. De economie herstarten is van groot belang voor de eilandbevolking. Dat benadrukt ook de minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno. Ook hij hoopt dat het eiland in juni of juli weer open kan gaan. Maar natuurlijk alleen maar als Covid-19 onder controle is, want dat ” is van levensbelang voor iedereen die in de toeristenbranche van Bali werkzaam is.”

Digital Nomad’s welkom

Sandiago dringt ook aan op een vijfjarig toeristenvisum voor digitale nomaden: ondernemers, freelancers of ‘remote workers’ die overal ter wereld hun werk kunnen doen en daarbij niet op één vaste plek hoeven te verblijven. Dat os een toenemende trend die zich wereldwijd verspreid. Zij verblijven, onder meer, vaak langdurig op Bali omdat het er relatief goedkoop is, uitstekende internetfaciliteiten en -diensten heeft plus een enorme wereldwijde populariteit. De minister hoopt dat ze van het populaire vakantieoord hun tweede thuis maken. Momenteel is hij samen met het Directoraat-Generaal Immigratie en het Ministerie van Recht en Mensenrechten bezig met het opstellen van een visumplan voor lang verblijf . “Werken op Bali en niet ver van het strand is een grote attractie voor buitenlandse toeristen”, zei hij. “En ze worden ondersteund door een zeer vriendelijke cultuur en samenleving.”

Bron: www.wereldreizigers.nl.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*