Bali. Nog heel veel werk om te kunnen heropenen


De Indonesische regering houdt vast aan het plan om de ‘groene zones’ op Bali (Ubud, Nusa Dua, Sanur) met ingang van 1 juli weer open te stellen voor internationaal toerisme. Maar om dat te kunnen doen, moet er nog heel veel werk verzet worden. Allereerst moeten er in de komende 100 dagen minstens 2.8 miljoen mensen worden ingeënt -oftewel 70 procent van de bevolking- om groepsimmuniteit te bereiken.

Om dit mogelijk te maken startte de Bali Hotels Association onlangs het programma ‘Mouwen Omhoog’ ter ondersteuning van hotels en resort die zich hebben opgegeven als plaatsen van vaccinatie.

Maar al die drastische plannen zullen volkomen irrelevant zijn, als in landen die Bali van toeristen voorzien, geen ‘reisbubbles’ worden opgezet. In veel landen is na een bezoek aan een buitenlandse bestemming bij terugkeer nog altijd een 10-14 daagse quarantaine verplicht.

De Indonesische regering is daarover in onderhandeling met landen die reeds een groot percentage van hun bevolking hebben ingeënt en tevens een laag percentage aan besmettingen hebben. Singapore wordt daarbij gezien als mogelijkerwijs het eerste land dat weer toeristen naar Bali zal kunnen sturen. Maar ook met landen zoals Australia, China, Maleisië, Zuid Korea en Japan worden onderhandelingen gevoerd voor het opzetten van quarantaine vrije corridors.

Ook zullen de hotels en resorts op Bali zich strikt moeten houden aan het veiligheidsprotocol zoals neergelegd door de Indonesische regering.

Dit protocol houdt het volgende in:

  • Gevaccineerd zijn.
  • Het dragen van een mondkapje behalve tijdens eten en drinken, waarbij een sociale afstand van 1,5 meter in acht genomen moet worden.
  • Het controleren van lichaamstemperatuur.
  • Handen wassen.
  • Verplichte aanmelding op de tracking app van de overheid.

Lees ook: Bali denkt aan ‘groene zones’ voor toeristen


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 767 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*