Azië-Pacific Markten, Centrale Bank, Renteverhoging, RBA

Een uur geleden

CNBC Pro: strategen zeggen dat het momenteel een markt voor aandelenkiezers is – en noem hun topkeuzes

Aandelen zijn dit jaar globaal gestegen vanaf de dieptepunten van 2022, maar veteraanbelegger Nancy Dengler gelooft dat “er nog genoeg ruimte is” om aandelen van hoge kwaliteit te vinden met stijgende dividenden en betrouwbare winstgroei.

Beleggers moeten voorzichtig zijn waar ze hun geld aan het werk zetten, zegt hij – een gevoel dat door veel marktprofessionals wordt herhaald.

Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

– Javier Ong

2 uur geleden

Thailand kan renteverhoging in mei onderbreken: Citi

Thailand kan renteverhogingen in mei uitstellen, schreven Citi-analisten in een dagelijkse notitie.

Het zei dat er op 29 maart een “gesplitste stemming” was onder de MPC-leden en dat “een pauze in de renteverhogingen in mei waarschijnlijk is”.

van Thailand De totale inflatie voor februari steeg met 3,79% Volgens analisten die door Reuters zijn ondervraagd, waren de officiële gegevens lager dan de stijging van 4,18% op jaarbasis.

De Citi verwacht tijdens de volgende vergadering nog eens een verhoging van de beleidsrente met 25 basispunten.

– Lee Ying Shan

3 uur ervoor

De aandelen in Hongkong daalden in het eerste uur van de handel, geleid door het consumentenvertrouwen

Bekijk de grafiek…

Hang Seng-index

De Hang Seng-index in Hongkong daalde in het eerste handelsuur met meer dan 2%, aangevoerd door consumentenvertrouwen, gezondheidszorg, basisgoederen en technologieaandelen.

Vastgoedaandelen leden ook forse verliezen, waaronder Longfour Group Holdings, dat met 4,59% daalde, en Country Garden, dat met 4,56% daalde.

De Chinese smartphonemaker Xiaomi daalde met meer dan 4%, terwijl NetEase met meer dan 3% daalde.

– Jihy Lee

3 uur ervoor

Olieprijzen stegen hoger nadat OPEC zei dat de Russische olieproductie ‘nieuwe huizen’ had gevonden

De olieprijzen stegen licht onder nieuwe exportpartners nadat de secretaris-generaal van de OPEC zei dat de Russische olieproductie sterk bleef.

“De Russische productie is veerkrachtig en heeft nieuwe huizen kunnen vinden”, zei hij. “Het zijn niet alleen China en India, ik denk dat het ook Turkije is”, aldus OPEC-secretaris-generaal Haitham Al Qais. zei tijdens de CERAWEEK-conferentie Uitgevoerd door S&P Global.

Brent-futures op ruwe olie stegen met 0,23% tot $ 83,48 per vat, terwijl de Amerikaanse West Texas Intermediate-futures met 0,06% stegen tot $ 77,63 per vat.

– Lee Ying Shan

3 uur ervoor

READ  Oprichter van Crypto Lending Celsius Network gearresteerd, beschuldigd van fraude

Aandelen Singaporese techgigant Seay stijgen na eerste winst

De in de VS genoteerde aandelen van het in Singapore gevestigde technologiebedrijf Seay stegen met 21,78% na het rapporteren van de winst over het eerste kwartaal. Laatste inkomstenrapport Op dinsdag.

“Recente kostenbesparende maatregelen, zoals het bevriezen van salarissen en het inkrimpen van het personeelsbestand, hebben de aandelen van Sea het broodnodige herstel opgeleverd”, zegt Jonathan Wu, senior research analist bij Philip Securities.

De oceaan heeft de afgelopen jaren miljarden verliezen geleden.

Het bedrijf rapporteerde een positief nettoresultaat van $ 422,8 miljoen dankzij kostenverbeteringen in het vierde kwartaal van 2022, vergeleken met $ 616,3 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden.

“Een positieve verrassing in de winst van het vierde kwartaal van 2022 zou voor een opwaarts momentum moeten blijven zorgen, vooral omdat het pad naar winstgevendheid wat duidelijker is”, zei Wu.

Bekijk de grafiek…

Zee beperkte voorraadprestaties

3 uur ervoor

China ziet ondanks snelle heropening zwakke import: UPS

De Chinese economie kende een zwakke invoer ondanks een snelle heropening, zei Wang Tao, hoofd economisch onderzoek naar China bij UBS, in een notitie.

“Ondanks de (opeenvolgende) snelle heropening in de afgelopen 2 maanden, kan de groei van de binnenlandse vraag op jaarbasis nog steeds relatief zwak zijn geweest”, zei hij in een notitie.

Hij zei ook dat de importvolumes van kopererts en ijzererts sinds december zijn verbeterd als gevolg van verbeterde bouwactiviteiten.

“Onze kanaalcontroles suggereren dat de bouwactiviteit traag was in de eerste twee weken na de CNY-vakantie, maar versnelde in de 3e en 4e week”, zei hij, eraan toevoegend dat de groei van de invoer van ruwe olie ook daalde, samen met de invoer van IT-componenten en voertuigen. producten.

De Chinese export daalde in februari met 6,8% in Amerikaanse dollars en de import met 10,2%.

– Jihy Lee

5 uur geleden

VS zijn van plan de Covid-testvereiste voor reizigers uit China te schrappen: NBC

De VS zijn van plan de Covid-testvereisten voor reizigers uit China te schrappen, zei een bron die bekend is met de kwestie. NBC-nieuws.

De eisen, die gelden ongeacht nationaliteit en vaccinatiestatus, zijn op 5 januari ingegaan.

“Sinds de implementatie van het beleid hebben we bewijs dat het aantal gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen afneemt. [People Republic of China] En we hebben betere informatie over de uitbraak verzameld’, zei de persoon tegen NBC, eraan toevoegend dat de VS gevallen in China en de rest van de wereld zullen blijven volgen.

READ  Warner Bros. Discovery onthult 'Max', verbeterd voor streamingontwikkeling

Het op reizigers gebaseerde programma voor genetische bewaking blijft van kracht en zal vluchten vanuit China en regionale doorvoerhubs blijven volgen, zei NBC.

– Lee Ying Shan, NBC-Nieuws

5 uur geleden

Het overschot op de lopende rekening van Japan is in januari afgenomen

Het voor seizoen gecorrigeerde saldo op de lopende rekening van Japan steeg in januari tot 216,3 miljard yen ($ 1,57 miljard), zo bleek uit overheidsgegevens op woensdag.

Overvloedige reserves zagen een scherpe daling ten opzichte van het saldo van december van 1,18 biljoen yen en het saldo van november van 1,92 biljoen yen.

De Japanse yen verzwakte woensdagochtend licht tot 137,46 ten opzichte van de Amerikaanse dollar

– Jihy Lee

6 uur geleden

De Reserve Bank of Australia herhaalt dat ze op het punt staat de rente te pauzeren

De gouverneur van de Reserve Bank of Australia, Philip Lowe, zei woensdag in een toespraak dat de centrale bank bijna het punt bereikte waarop ze verdere renteverhogingen zou opschorten.

“Nu het monetaire beleid zich in een terughoudend gebied bevindt, zijn we dicht bij het punt waarop het gepast zou zijn om renteverhogingen te onderbreken om meer tijd te hebben om de toestand van de economie te beoordelen”, zei hij volgens een transcriptie.

“Op welk moment een pauze gepast is, zal worden bepaald door onze beoordeling van de gegevens en vooruitzichten”, zei Lowe.

Belinda Allen, senior econoom van de Commonwealth Bank of Australia, zei in een notitie dat het rapport van dinsdag een minder agressieve toon had.

Allen zei dat de CBA verwacht dat de Fed de rente nogmaals zal verhogen alvorens te pauzeren tot 3,85%. Of houd de rente vast tijdens de komende monetaire beleidsvergadering in april.

– Jihy Lee

13 uur geleden

Het grootste deel van de rentecurve is sinds 1981 niet meer omgekeerd

Een omkering van de rentecurve is een fenomeen dat al een halve eeuw een dreigende recessie aangeeft.

-Yun Li

15 uur geleden

Key Powell-concepten voor de markt

De getuigenis van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, bevatte twee belangrijke citaten over markten.

“Recente economische gegevens zijn sterker dan verwacht, wat suggereert dat het uiteindelijke renteniveau hoger zal zijn dan eerder verwacht”, zei Powell in voorbereide commentaren.

Dit betekent dat de centrale bank langer kan blijven wandelen dan de markt verwacht. Velen wilden dat de centrale bank snel stopte met wandelen.

“Als de totaliteit van de gegevens aangeeft dat een snellere verkrapping nodig is, zullen we bereid zijn om het tempo van de renteverhogingen op te voeren”, aldus Powell.

De laatste renteverhoging door de Fed was een kwartpunt omdat het tempo vertraagde. Powell laat hier doorschemeren dat de Fed mogelijk opnieuw moet versnellen, wat een grote angst is voor de markten.

– John Melloy

6 uur geleden

CNBC Pro: deze ETF belegt alleen in door vrouwen geleide bedrijven en zal dit jaar naar verwachting met 20% groeien

De in de VS genoteerde ETF belegt alleen in bedrijven geleid door vrouwen, in de overtuiging dat de “vrouwenfactor” het goed zal doen.

De ETF is opgericht nadat de fondsbeheerder, die een achtergrond heeft in investeringsbankieren en private equity, opmerkte dat vanwege institutionele belemmeringen voor vrouwelijke kandidaten voor topposities, winnaars op een hoger niveau moesten presteren, wat resulteerde in betere algehele prestaties. prestatie.

De ETF is gebaseerd op een index die de afgelopen vijf jaar meer dan 20% beter heeft gepresteerd dan zijn benchmark.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ganesh Rao

6 uur geleden

CNBC Pro: Tesla een ‘Knife Buy’ of Bellwether voor Zombie-aandelen? Stieren en beren maken hun pleidooi

17 uur geleden

Meta-aandelen stijgen na nieuws over nieuwe ontslagen

Volgens Bloomberg News plant Meta deze week een nieuwe ronde van ontslagen die duizenden arbeiders zou kunnen treffen. Rapport Maandagavond uitgebracht.

Het banenverlies komt nadat het bedrijf in november 13% van zijn personeelsbestand ontsloeg als onderdeel van een groot kostenbesparingsplan. CEO Mark Zuckerberg vertelde investeerders eerder dat 2023 een “prestatiejaar” voor het bedrijf zal worden.

Meta-aandelen stegen dinsdag na het nieuws met 1,5% in premarket-handel.

– Hakyung Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *