Aziatische markten daalden nadat Credit Suisse overging tot het lenen van miljarden

Een rally op de financiële markten vertoonde donderdag weinig tekenen van afzwakking, toen investeerders afwogen of onrust in de banksector in de Verenigde Staten en Europa de wereldeconomie zou kunnen aantasten.

Vroeg in de ochtend in Zürich zei Credit Suisse – een “wereldwijd systeemrelevante bank” – in zijn eigen woorden – dat het een reddingslijn van de Zwitserse centrale bank zou aanboren en tot 54 miljard dollar zou lenen. Futurescontracten voor de benchmark Euro Stoxx 50 stegen met meer dan 2 procent op het nieuws, een teken dat gehavende Europese aandelen zullen herstellen wanneer de handel later op de dag wordt hervat. Futures op de S&P 500 waren ook hoger.

Maar aandelen in Azië stonden in het rood, waarbij de Japanse Nikkei 225 en de Hang Seng-index in Hongkong elk meer dan 1 procent daalden. in Zuid-Korea, Toezichthouders waarschuwden kredietverstrekkers Silicon Valley zei dat het lokale geldschieters zou kunnen opdragen meer kapitaal te behouden om de gevolgen van de ineenstorting van de bank te voorkomen.

De problemen waarmee Silicon Valley Bank en Credit Suisse kampen, die aan het wankelen zijn door jaren van wanbeheer, zijn heel verschillend. Hun strijd heeft echter de vrees gewekt dat ongeziene risico’s wijdverbreid zijn in de financiële sector. Voor veel beleggers zou de volgende trigger over een paar uur kunnen komen, tijdens een vergadering van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

De bank is van plan de rente opnieuw te verhogen om de inflatie tegen te gaan. Maar de calculus veranderde binnen enkele dagen nadat drie banken in de VS in minder dan een week tijd omvielen omdat ze de impact van snel stijgende rentetarieven onderschatten.

READ  Warriors-Lakers Game 3 live updates, opstellingen, blessurerapport, hoe te kijken, tv-kanaal

“Met de opkomst van bedrijven en financiële instellingen die niet bestand zijn tegen een snelle rentestijging, staat de ECB nu voor dezelfde situatie als de Amerikaanse autoriteiten en moet ze kiezen tussen het aanpakken van de inflatie of het stabiliseren van het financiële systeem”, aldus Yunosuke Ikeda, een analist bij Nomura. , schrijft een Japanse bank donderdag in een rapport.

Jin Yoo Young Bijgedragen verslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *