Aziatische films op nieuwe editie Internationaal Filmfestival Rotterdam

 

De 50ste editie van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) met Aziatische films gaat in juni van start. Eind vorige maand werd het volledige programma bekend gemaakt en is de kaartverkoop officieel begonnen. Daarbij zijn de nieuwste Aziatische films online te zien voor de liefhebbers. Het volledige programma is van 2 tot en met 6 juni te bekijken (met on-demand films beschikbaar tot 9 juni) via de website van IFFR.

Highlights

Een still uit A Song For You

A Song for You – Dukar Tserang, 2020, China, 93 min.

De jonge Ngawang heeft een droom: een folk-popalbum maken. Maar hoe krijgt een Tibetaanse nomade dat voor elkaar in de grote stad? Alles verandert als Ngawang een vrouw ontmoet die sprekend lijkt op zijn talisman. Een luchtige roadmovie met een fascinerend hoofdpersonage.

All About My Sisters – Wang Qiong, China, 2021, 174 min.

Een diep doorleefd portret van Jin en haar familie, gefilmd door haar zus. Jin is een sterke jonge Chinese vrouw die als baby in de steek werd gelaten door haar familie vanwege haar geslacht. Jin gaat de confrontatie aan met deze traumatische geschiedenis terwijl ze haar eigen zoon grootbrengt.

The 12 Day Tale of the Monster That Died in 8 – Iwai Shunji, 2020, Japan, 88 min.

Japanse monsters als Godzilla hebben al vaker de wereld gered. Kunnen ze ons ook helpen Covid-19 te bestrijden? Met dat doel creëert acteur Saitō Takumi drie minimonsters: Avigan, Remdesivir en Ivermectin. Een ontroerend eerbetoon aan de vaak vergeten magische krachten van de filmgeschiedenis.

The 12 Day Tale of the Monster Who Died

Big Talks

Het Talks-programma bestaat voor deze editie uit drie Big Talks van Mona Fastvold (The World to Come – openingsfilm), Dominik Graf (Fabian oder Der Gang vor die Hunde) en een panelgesprek over Srebrenica (Quo Vadis Aida?). Ook zal de filmmaker Pallavi Paul (The Blind Rabbit) een freedom lecture geven. De talks zullen wereldwijd online te bezichtigen zijn via IFFR.com

Tenslotte biedt IFFR tijdens het festival een programma van vier Virtual Reality Projecten aan in Rotterdam. Vanwege de huidige Coronamaatregelen is het aantal bezoekers voor dit fysieke event gelimiteerd. 

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*