Avondmarkt in Mae Hong Son…


Verkoopster op de avondmarkt in Mae Hong Son

Een frisse winteravond in Mae Hong Son, Thailand. We hebben net een lekker gebakken visje verorberd in een klein restaurantje en lopen over de avondmarkt terug naar het hotel waar we een paar dagen logeren. Het is geen grote markt, er staan slechts een tiental kraampjes. Veel kopers zijn er niet te zien. Een groepje schoolkinderen probeert met een muzikale voorstelling een paar baht los te weken bij de voorbijgangers.

Een beetje verder zie ik een jonge vrouw achter een tafeltje zitten. Ze heeft een grote doek rond haar geslagen om het een beetje warmer te krijgen. Ze merkt dat ik naar haar kijk en trekt de doek nog wat verder over haar hoofd. Op het tafeltje voor haar liggen zakjes met snoepjes en nootjes. De meeste van die snoepjes maakt ze bij haar thuis zelf klaar en verpakt ze daarna zorgvuldig. Rond vier uur moet ze alles in haar stootkar geladen hebben, en trekt ze ermee naar de markt. Ieder dag opnieuw moet ze haar tafeltje opzetten, en s’avonds laat ook weer terug alles opladen en naar huis rijden met de kar.

Een spaarlampje opgehangen aan een stok boven haar tafeltje creëert een vreemde sfeer rond haar. Ik probeer de sfeer vast te leggen met mijn camera. Als ze het opmerkt krijg ik een mooie glimlach van haar. We kopen een paar zakjes met nootjes en lopen rustig verder door de donkere straat. Soms is het prettig om te zien dat mensen ondanks hard werken en weinig verdienen toch een tevreden leven kunnen leiden.

Een groepje schoolkinderen maakt muziek om een paar Baht te verdienen

Lode Engelen
Over Lode Engelen 266 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be

4 Comments

  1. Leuk plaatsje. Drie keer geweest. Twee maal met het vliegtuig en een keer met de lokale bus. Dat laatste was een crime. Lang en vermoeiend. Vliegen is slechts 20 minuten. Mooi laag over de jungle en de bergen.

  2. Sfeerbeelden, foto’s als mooie schilderijtjes. Ja Lode, je schept sfeer met je tekst en je beelden op een onnavolgbare wijze.

  3. Hoewel wij in Chiang Mai wonen, niet al te ver van Mae Hong Son, staat die plaats nog steeds op ons To Do-lijstje, maar zo te lezen hoeven we met de avond markt geen rekening te houden. Maar gaan doen we binnenkort hoor! Berthy

    • Mae Hong Son zeker doen, en hoewel je de markt niet kan vergelijken met de zondag avond markt in Chiang Mai, zou ik er toch even overlopen, het geeft toch een mooi sfeerbeeld.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.