Autoriteiten zeggen dat duizenden mensen het bevel hebben gekregen om te evacueren vanwege een enorme inferno van giftige dampen van een recyclingfabriek die bekend staat als ‘brandgevaar’. Het kan dagenlang branden

Richmond, Indiana (CNN) Een enorme brand die giftige dampen uitspuugt uit een recyclingfabriek in het oosten van Indiana, door de burgemeester van de stad beschreven als een bekend “brandgevaar”, heeft geleid tot evacuatiebevelen voor ongeveer 2.000 mensen, aangezien de strijd om het vuur te blussen naar verwachting dagen zal aanslepen, stad en staat. Ambtenaren zeiden.

Plastic was een van de materialen die dinsdag begonnen te branden in de fabriek in Richmond, en een dikke, zwarte pluim steeg op van de site – “absoluut giftig”, zei de brandweercommandant van de staat Indiana, Steve Jones, op een persconferentie.

“Er zijn veel verschillende chemicaliën als een vuur brandt, dat is het zo’n beetje”, zei Jones dinsdagavond, eraan toevoegend dat hij verwacht dat het vuur meerdere dagen zal branden.

“Stadsambtenaren wisten dat het brandgevaarlijk was om hier te opereren”, zei de burgemeester van Richmond, Dave Snow, woensdag. “Het was schrikken voor ons.”

De oorzaak van de brand was pas bekend toen deze geblust was. Ambtenaren zeiden. Er werden geen ernstige verwondingen gemeld.

Tests uitgevoerd door de U.S. Environmental Protection Agency woensdag halverwege de dag hebben geen giftige stoffen geïdentificeerd. Styreen Of benzeen, zal de monitoring van de luchtkwaliteit worden voortgezet naarmate de rook optrekt, zei Jason Sewell, coördinator van de noodhulpscène. Het bureau verzamelde metingen “van de ene op de andere dag” en tot woensdag, waarbij fijnstof werd gecontroleerd en op zoek werd gegaan naar giftige chemicaliën.

Zelfs daarvoor aarzelde Brenda Jerrell niet om haar huis in de buurt van het spoor bij de brandende faciliteit te verlaten, vertelde ze aan CNN, “en de geur was al slecht.”

“Ik had geen schoenen, ik droeg sokken”, zei ze. “Ik liet mijn portemonnee, mijn schoenen achter – ik liet veel dingen achter, persoonlijke dingen, stapte in de auto en reed weg.” Jerrell bedekt zijn mond en neus met een masker en is “nog steeds bezorgd omdat ze ons vertellen dat we niet weten wat er brandt en dat je geïrriteerd kunt raken.”

READ  Republikeinen spreken zich uit tegen de overeenkomst over het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee een moeilijke weg wordt aangegeven

Toenemende smog en gezondheidsproblemen zijn een herinnering aan het inferno en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Een goederentrein ontspoorde En de brand van dit jaar in East Palestine, Ohio. Sommige chemicaliën werden tijdens die ramp in hoge concentraties geregistreerd Kan op de lange termijn risico’s veroorzakenDe onderzoekers zeiden.

Indiana evacuatiebevelen werden uitgevaardigd voor bewoners binnen een halve mijl van de brand, en Jones zei dat functionarissen dat konden veranderen als de windrichting veranderde. Inwoners benedenwinds van de evacuatiezone — in het oosten en noordoosten aangemoedigd Om onderdak en huisdieren naar binnen te brengen. Ongeveer 35.000 mensen wonen in de stad, ongeveer 70 mijl ten oosten van Indianapolis, waar dinsdag opvangcentra zijn geopend, zei Snow.

Het Richmond Community School District annuleerde woensdag de lessen en drong er bij mensen op aan om op hun plaats te schuilen.

Het vuur begon in een oplegger voordat het oversloeg naar de faciliteit, zei een brandweerman.

Bewoners die puin van het vuur in hun tuin vonden, werd gevraagd “het puin niet te storen of aan te raken” omdat “het niet bekend is welke chemicaliën er wel of niet in het puin zitten”, zeiden functionarissen van Wayne County Emergency Management Agency. gezegd. Ze kunnen asbest bevatten, zei Sewell.

Op dit moment is rook de grootste zorg voor de gezondheid, zei Christine Stinson, uitvoerend directeur van Wayne County Health Department, woensdag.

“Dit zijn zeer fijne deeltjes – het inademen ervan kan allerlei ademhalingsproblemen veroorzaken: brandende ogen, benauwdheid op de borst, het kan astma verergeren, bronchitis en allerlei dingen,” zei hij.

De EPA zal “absoluut” betrokken zijn bij het bewaken van de luchtkwaliteit in Richmond, vertelde de beheerder woensdag aan CNN.

“We gaan een noodhulpteam ter plaatse hebben en krijgen snel wat die resultaten zijn”, zei Michael Regan, eraan toevoegend dat de EPA “ter plaatse was uren nadat” de brand was begonnen. “We zijn vanaf het begin ter plaatse geweest en we zullen daar zijn totdat we er zeker van kunnen zijn dat deze gemeenschap hier geen bedreiging ziet door de gevolgen van de luchtkwaliteit.”

READ  Een dode, vier naar het ziekenhuis gebracht na een schietpartij in het centrum van Atlanta, zegt de politie

Experts zeggen dat giftige verontreinigende stoffen risico’s kunnen opleveren

N95-maskers — Veel gebruikte soort Stinson zei dat het gebied – tijdens de Covid-19-pandemie – redelijk veilig is tegen fijnstof, maar als mensen rook zien of ruiken of symptomen ervaren, moeten ze vertrekken.

Verontreiniging door opwarming van de aarde Branden worden zeker geëvacueerd, zei voormalig regionaal EPA-beheerder Judith Enck, nu chef Voorbij kunststofHet doel is om plasticvervuiling tegen te gaan.

“Maar het grote probleem is dat wanneer plastic wordt verbrand, er vaak dioxines worden gevormd”, vertelde hij aan CNN. EPA beschrijft Als zeer giftige verontreinigende stoffen die kanker kunnen veroorzaken en er lang over doen om af te breken.

Het testen op dioxine moet worden uitgevoerd door overheidsfunctionarissen, zei hij, eraan toevoegend dat “zelfs kleine hoeveelheden aanzienlijke gezondheidsschade kunnen veroorzaken.” ftalaten, Bisfenolen En Microplastics Komt vrij bij het verbranden van plastic.

“Plastic brandt heet en snel,” zei Enck. “Er kunnen veel chemicaliën vrijkomen, dus (plastic) mag niet worden opgeslagen.”

Het aanleggen van voorraden bij plasticrecyclingfaciliteiten is echter een veelvoorkomend probleem, zei hij, aangezien betrouwbare binnenlandse markten beperkt zijn.

De brandende faciliteit van 17.000 vierkante meter in Richmond is “helemaal vol van vloer tot plafond en van muur tot muur”, zei brandweercommandant Tim Brown dinsdag.

Gesmolten plastic en dakbedekkingsmaterialen werden op foto’s door bewoners geïdentificeerd, omdat ambtenaren erop stonden dat ze geen brandresten hanteren, zei Sewell. EPA-functionarissen zijn van plan om de materialen te bemonsteren en ze op te sturen voor testen, zei hij.

“Gezien de ouderdom van het gebouw kan er een hoeveelheid asbesthoudend materiaal zijn verdwenen”, zei hij woensdag. verwijst naar Giftige mineralen die van nature voorkomen, worden al lang gebruikt in producten variërend van huisisolatie tot haardrogers.

READ  Regelgevers doen er alles aan om de ineenstorting van de Silicon Valley-bank in te dammen

“We vragen dat mensen zeker geen zwerfafval knippen,” zei Sewell. “Als je afval in je tuin vindt, laat het dan met rust totdat we meer weten. En knip het natuurlijk niet.”

Rook stijgt dinsdag op uit een brand in Richmond, Indiana.

Brand zet brandweerlieden in ‘verdedigingsmodus’

Brandweerlieden kwamen dinsdag naar de recyclingfaciliteit toen een oplegger achter een van de gebouwen van de fabriek in vlammen opging, zei Brown. Een “onbekend type plastic” werd in de trailer geladen en het vuur verspreidde zich naar andere stapels plastic rond de trailer en uiteindelijk naar het gebouw, zei Brown.

Stapels plastic die toegangswegen blokkeerden, maakten het moeilijk voor brandweerlieden om binnen te komen, zei Brown. “Dit zorgt voor een behoorlijke uitdaging omdat er maar toegang is tot één kant van het gebouw”, zei hij.

“Toen het vuur eenmaal uit de hand liep, werden we zwart, (en) trokken we ons snel terug en gingen toen in de verdedigingsmodus”, zei Brown.

Het vuur verspreidde zich naar verschillende gebouwen op het terrein, maar de bemanningen konden het vuur stoppen voordat het in woonwijken kon overslaan, zei Brown.

“Het is de grootste brand die ik ooit in mijn leven heb gezien”, zei Brown.

Een brandweerman werd ontslagen uit het ziekenhuis nadat hij bij de val zijn enkel had geblesseerd, zei Brown, en er werden geen andere verwondingen gemeld. Iedereen die naar verluidt in het gebouw aan het werk was, werd verantwoord toen de bemanning ter plaatse kwam, zei hij.

CNN’s Michelle Watson, Jamie Gumbrecht, Rachel Ramirez en Tina Burnside hebben bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *