Australië PMI, Japan Jibun Flash PMI, nieuwe maanjaarvakantie

Het aantal passagiers op Auckland Airport in Nieuw-Zeeland bereikte in november 74% van het niveau van vóór de pandemie

Auckland Airport in Nieuw-Zeeland zei dat het totale aantal passagiers voor november 74% bedroeg van het niveau van het financiële jaar tot juni 2019, of het laatste volledige jaar dat niet werd beïnvloed door de pandemie, volgens een verklaring van de luchthaven. Maandelijkse verkeersupdate.

Internationale reizigers waren 67% van het pre-pandemische niveau, waarbij de meeste van de herstelde overzeese reizen korteafstandsvluchten waren vanuit Australië en de eilanden in de Stille Oceaan, aldus de release.

De vraag naar routes tussen Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika is hersteld tot 86% van het niveau van vóór de pandemie, inclusief twee extra bestemmingen in Texas (Dallas/Fort Worth) en New York.

– Jihy Lee

CNBC Pro: deze 6 wereldwijde aandelen met een laag krediet zullen het beter doen, zegt Bernstein

Stijgende rentetarieven hebben grote gevolgen voor bedrijven met grote schulden, aangezien zij te maken hebben met hogere financieringskosten.

Terwijl de rentetarieven blijven stijgen, denken analisten van Bernstein dat ze beter zouden moeten presteren dan leningen met een lagere kredietblootstelling en een hogere kwaliteit.

De investeringsbank noemde een handvol wereldwijde junior creditaandelen als Outperform met kredietratings van beleggingskwaliteit.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ganesh Rao

Zip-aandelen keren terug na aanvankelijke opleving

Een Australisch “Buy Now, Pay Later”-bedrijf Rits Daarna volgde een korte rally gevolgd door een daling van meer dan 10% Kwartaalresultaten.

Zipp handelde 15% lager, een scherpe omkering van de eerdere winsten van meer dan 10% na een omzetgroei van 12%.

“De maandelijkse cash burn blijft vertragen en zal naar verwachting verbeteren”, aldus het bedrijf. Het zei dat de huidige cash- en liquiditeitspositie “voldoende is om het bedrijf een positieve cashflow te laten genereren” en verwacht een positieve cash EBITDA te leveren in de eerste helft van fiscaal 2024.

Vooruit: PMI’s, inflatierapporten voor Australië en Singapore, BBP van Zuid-Korea

Hier volgen enkele van de economische gebeurtenissen in Azië en de Stille Oceaan die beleggers deze week nauwlettend in de gaten zullen houden.

Aandelenbeurzen in China en Taiwan blijven gesloten totdat de handel op 30 januari wordt hervat.

Op dinsdag zal de focus liggen op de indexcijfers van de regionale inkoopmanagers voor Japan en Australië, terwijl de meeste markten gesloten zullen zijn vanwege het nieuwe maanjaar. Behalve Australië, Japan en Indonesië.

Inflatierapporten zullen woensdag centraal staan, aangezien Australië en Nieuw-Zeeland de indexcijfers van de consumentenprijzen voor het laatste kwartaal van 2022 bekendmaken. Singapore zal in december zijn inflatiecijfers bekendmaken.

READ  Silicon Valley Bank: Toezichthouders nemen de leiding terwijl falen angsten oproept

De markt van Hong Kong zal donderdag de handel hervatten.

Het bbp van het vierde kwartaal voor Zuid-Korea en de Filippijnen zal donderdag worden vrijgegeven, terwijl de Bank of Japan haar korte opmerkingen zal vrijgeven tijdens haar laatste monetaire beleidsvergadering in januari. Japan maakt donderdag zijn producentenprijsindex voor diensten bekend.

De belangrijkste CPI-waarden van Japan voor de hoofdstad Tokio zullen een barometer zijn van waar het monetaire beleid naartoe gaat.

De Australische producentenprijsindex en handelsgegevens zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden als indicatoren voorafgaand aan de vergadering van de Reserve Bank of Australia in de eerste week van februari.

– Jihy Lee

De bedrijfsomstandigheden in Australië zijn vorige maand verslechterd: NAB-enquête

Uit de maandelijkse bedrijfsenquête van de National Australia Bank bleek dat de bedrijfsomstandigheden in december verslechterden, 12 punten lager, 20 punten lager dan in de publicatie van november.

Dat blijkt uit de enquête Verslechterende handelsvoorwaardenWinstgevendheid en werkgelegenheid, zei NAB.

“De belangrijkste boodschap van de maandelijkse enquête van december is dat de groei eind 2022 aanzienlijk is vertraagd, terwijl de prijs- en inkoopkostendruk een hoogtepunt hebben bereikt”, aldus Alan Astor, hoofdeconoom van de NAB.

Ondertussen steeg het ondernemersvertrouwen met 3 punten tot -1 in december, beter dan de -4 punten in november.

– Jihy Lee

De belangrijkste fabrieksgegevens van Japan laten krimp in de tweede maand zien

De au Jibun Bank Flash Japan inkoopmanagersindex voor de verwerkende industrie in januari bleef voor de tweede maand op rij ongewijzigd op 48,9, onder de 50 die krimp en groei scheidt van de voorgaande maand.

Lezen gesignaleerd ” Collaboratieve sterke achteruitgang bij gezondheid [of] Japanse productiesector vanaf oktober 2020”, aldus S&P Global.

au Index van de Uitgifte van de Bank van Jibun Flash de Samengestelde steeg tot 50,8 in Januari, lichtjes hoger dan 49,7 die in December wordt gezien.

De bedrijfsactiviteit van Flash-services steeg verder met een stand van 52,4, hoger dan de 51,1 in december.

– Jihy Lee

CNBC Pro: Wall Street is enthousiast over Chinese technologie – en wil een megacap-aandeel

Volgens het Journal-rapport zal de Fed volgende week bespreken wanneer de verhogingen moeten worden stopgezet

Ambtenaren van de Federal Reserve zullen naar verwachting volgende week een nieuwe verlaging van de renteverhogingen goedkeuren, terwijl ze bespreken wanneer ze helemaal moeten stoppen. Dat meldt de Wall Street Journal.

Het Federal Open Market Committee, dat de tarieven vaststelt van 31 januari tot 2 februari. 1, met markten Bijna 100% waarschijnlijkheidsprijs Een stijging met een kwartpunt van de referentierente van de centrale bank. Wat nog belangrijker is, zei Fed-gouverneur Christopher Waller vrijdag Hij ziet een stijging van 0,25 procentpunt Als voorkeursactiviteit voor de komende vergadering.

Waller zei echter dat hij denkt dat de Fed nog niet heeft aangescherpt, en verschillende centrale bankiers hebben dat standpunt de afgelopen dagen gesteund.

Het Journal-rapport citeert openbare verklaringen van beleidsmakers en kan de mogelijkheid bieden om te peilen welke impact de verhogingen tot nu toe hebben op de economie door het tempo van de verhogingen te vertragen. Een reeks tariefverhogingen vanaf maart 2022 is met 4,25 procentpunt gestegen.

Volgens gegevens van de CME Group rekent de markt momenteel een stijging van een kwartpunt in voor de volgende twee vergaderingen, een periode van geen actie en vervolgens een verlaging van een half punt aan het einde van 2023.

Wel veel instanties Waaronder gouverneur Lael Brainard en John Williams, president van de New York Fed, hebben de uitdrukking “blijf op de hoogte” gebruikt om het toekomstige beleidspad te beschrijven.

-Jef Cox

De Nasdaq heeft herhaaldelijk winst gemaakt naarmate de technologieaandelen stijgen

De Nasdaq-composiet steeg tijdens de middaghandel maandag met meer dan 2,2%, gesteund door aandelen van gehavende technologieaandelen.

De beweging zette de tech-heavy index op koers voor winsten van meer dan 2% voor een opeenvolgende dag. De De index steeg vrijdag 2,66%.

Halfgeleideraandelen stegen en hielpen de index omhoog. Tesla En AppelOndertussen stegen ze met respectievelijk 7,7% en 3,2%, wat de hoop wekte dat de heropening van China hun bedrijven een boost zal geven. Western Digital en Geavanceerde micro-apparaten Elke steeg ongeveer 8% Qualcomm En Nvidia Ongeveer 7% gestegen.

De informatietechnologiesector, de best presterende S&P 500-sector, won 2,7%. Dit was te danken aan winsten in de chipsector. Communicatiediensten voegden 1,9% toe, gestimuleerd door Netflixen, Meta-platforms, brieven En Competitie team.

READ  Google ontwikkelt een AI-tool voor journalisten

-Samantha Subin

El-Erian zegt dat de Fed met 50 basispunten zou moeten verhogen, en noemde de kleine verhoging ‘misplaatst’

Stijgende inflatie lijkt misschien veel in het verleden, maar een verhoging van 25 basispunten tijdens de volgende beleidsvergadering van de Federal Reserve is een “vergissing”, zegt Mohamed El-Erian, de belangrijkste economische adviseur van de Alliantie.

“‘Ik zit in een heel klein kamp, ​​ze willen niet onder de 25 basispunten gaan, ze willen naar 50.'” Hij vertelde CNBC’s “Squawk Box” op maandag. , en ze zouden moeten proberen de fiscale voorwaarden aan te scherpen. omdat ik denk dat we nog steeds een inflatieprobleem hebben.”

De inflatie is verschoven van de goederen- naar de dienstensector, maar zou wel eens kunnen aantrekken als de energieprijzen stijgen naarmate China weer opengaat, zei hij.

El-Erian verwacht dat de inflatie zal stabiliseren op 4%. Dit, zei hij, zou de centrale bank in een moeilijke positie brengen om de economie onder druk te blijven zetten om 2% te bereiken of om zich in de toekomst aan dat niveau te houden.

“Het was waarschijnlijk de beste beslissing”, zei hij over de laatste.

-Samantha Subin

Volgens Morgan Stanley dreigt een winstvertraging

Volgens Michael Wilson, aandelenstrateeg van Morgan Stanley, staat de winstvertraging van dit jaar voor de deur.

“Ons standpunt blijft onveranderd, aangezien we verwachten dat het winsttraject in de VS zowel de consensusverwachtingen als de huidige schattingen zal teleurstellen”, zei hij zondag in een notitie aan klanten.

De afgelopen weken hebben zich enkele positieve ontwikkelingen voorgedaan, zoals de voortdurende openstelling van China en de dalende aardgasprijzen in Europa, die sommige beleggers hebben geholpen om de marktvooruitzichten optimistischer te bekijken.

Toch adviseert Wilson beleggers om de volatiliteit op de aandelenmarkten onder controle te houden, waarbij hij opmerkt dat prijsactie een grote invloed heeft op de rally van dit jaar.

“De rally van dit jaar werd geleid door lage kwaliteit en grote volumes met lage voorraden,” zei hij. “Het zag een sterke beweging in defensief gerelateerde cyclische aandelen.”

Wilson baseert zijn voorspellingen op marginale misleiding, en hij gelooft dat de argumenten hiervoor groeien. Veel industrieën hebben al te maken met stagnerende inkomsten, een opgeblazen voorraad en minder productieve input.

“Het is gewoon een kwestie van tijd en schaal,” zei Wilson. “We adviseren beleggers om zich te concentreren op de fundamenten en de valse signalen en valse reflecties in deze bearmarktspiegel te negeren.”

– Hakyung Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *