AP-bronnen: EPA-autoregel voor grote boost in EV-verkopen

WASHINGTON (AP) – De regering-Biden stelt deze week strenge nieuwe limieten voor de vervuiling van auto’s voor, waarbij ten minste 54% van de nieuwe voertuigen die in de Verenigde Staten worden verkocht tegen 2030 elektrisch moet zijn en twee op de drie tegen 2032. en milieuambtenaren ingelicht over het project.

Een voorgestelde verordening die woensdag door de Environmental Protection Agency wordt vrijgegeven, zou grenswaarden voor de uitstoot van broeikasgassen voor personenauto’s voor de modeljaren 2027 tot 2032 vaststellen, die strenger zouden zijn dan de doelstellingen die de auto-industrie in 2021 was overeengekomen.

Ambtenaren zeiden dat de EPA verschillende opties zal presenteren waaruit het bureau kan kiezen na een openbare commentaarperiode. Ze vroegen niet te worden geïdentificeerd omdat het voorstel niet openbaar is gemaakt. De voorgestelde verordening zal naar verwachting pas volgend jaar worden afgerond.

Milieugroeperingen juichen de ambitieuze cijfers toe, die dit weekend voor het eerst werden gerapporteerd door The New York Times. Maar het plan zal waarschijnlijk sterk worden teruggedrongen door de auto-industrie, die in augustus 2021 beloofde dat tegen 2030 de helft van de verkoop van nieuwe auto’s in de VS door elektrische auto’s zou worden gerealiseerd.

Zelfs de onderkant van de EPA-reeks voor 2030 ligt 4 procentpunten hoger dan de doelstelling voor 2021, die tot stand kwam na sterke druk van president Joe Biden. A Een door Biden ondertekend uitvoerend bevel stelde als doel om tegen 2030 de helft van alle nieuwe voertuigen te verkopen Nul-emissievoertuigen, waaronder elektrische voertuigen met batterij, plug-in hybride elektrische of brandstofcelelektrische voertuigen.

Biden wil ook dat autofabrikanten het benzineverbruik verhogen en de uitlaatemissies tussen het modeljaar 2026 verminderen. Het is een belangrijke stap in de richting van het nakomen van zijn belofte om de Amerikaanse uitstoot van broeikasgassen die de planeet opwarmt tegen 2030 te halveren. Hij duwt de ooit ondenkbare overgang van benzinemotoren naar voertuigen op batterijen.

READ  Een dode en vier gewonden bij de schietpartij in Baltimore

Elektrische voertuigen waren goed voor slechts 7,2% van de autoverkopen in de VS in het eerste kwartaal van dit jaar. Het percentage EV-verkopen neemt echter toe. Vorig jaar was dat 5,8% van de verkoop van nieuwe voertuigen.

De EPA weigerde details te verstrekken voorafgaand aan de aankondiging van woensdag, maar volgens het bevel van Biden is het “nieuwe normen aan het ontwikkelen … die de overgang naar een emissievrije transporttoekomst zullen versnellen, mensen en de planeet zullen beschermen.”

EPA-uitlaatemissielimieten vereisen niet dat er elk jaar een bepaald aantal elektrische voertuigen wordt verkocht, maar leggen in plaats daarvan limieten op voor de uitstoot van broeikasgassen. Dat is ongeveer hetzelfde, volgens berekeningen van het bureau van het aantal EV’s dat nodig is om te voldoen aan strengere vervuilingslimieten.

De auto-industrie moet mogelijk meer EV’s verkopen om aan de vraag te voldoen. Het verhoogt al het aantal kilometers van benzinevoertuigen met efficiëntere motoren en transmissies, gewichtsvermindering en andere maatregelen. Velen in de branche zeggen dat ze investeringsdollars willen uitgeven aan het bouwen van nieuwe EV’s die de branche de komende jaren zouden kunnen domineren.

De Alliance for Automotive Innovation, een handelsvereniging die Ford, General Motors en andere autofabrikanten omvat, pleitte echter voor een rem op het optimistische idee van ingrijpende emissieverbeteringen door middel van regelgeving: “Regelgevende mandaten alleen zullen de voorwaarden niet aanpakken. Bepaal het uiteindelijke succes van de EV-transitie.”

Het panel zei dat het EPA-voorstel “een grote verandering van 100 jaar vereist in de Amerikaanse industriële basis en de manier waarop Amerikanen rijden.”

READ  Woningmarktfase: Kopers zijn geïnteresseerd, maar weinig verkopers

In een verklaring voordat de EPA-regel werd aangekondigd, riep de coalitie op tot ondersteunend beleid, zoals fiscale prikkels voor EV-aankopen en financiering voor een landelijk dekkend netwerk van laadstations. Elektrische auto’s moeten betaalbaarder worden, er moeten toeleveringsketens voor onderdelen en binnenlandse kritieke mineralen worden opgezet en de productiviteit van nutsbedrijven moet worden aangepakt, aldus het rapport.

Transport is de grootste bron van koolstofemissies in de Verenigde Staten, maar wordt op de voet gevolgd door elektriciteitsopwekking.

Milieugroeperingen zeggen dat strengere normen voor uitlaatvervuiling nodig zijn, evenals bepalingen van de Inflation Reduction Act Als je vorig jaar hebt behaald, kun je aan strenge eisen voldoen. “Uitlaatemissies vervuilen de lucht die we inademen en verergeren extreme weersomstandigheden”, zei voorzitter van het Environmental Defense Fund, Fred Grubb, in een verklaring.

De Anti-Inflation Act, Climate Change and Health Care Act, die alleen met democratische stemmen zijn aangenomen, omvatten fiscale stimulansen voor de productie van elektrische voertuigen en de aankoop van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

Momenteel komen veel nieuwe EV’s die in Noord-Amerika zijn vervaardigd in aanmerking voor een belastingvermindering van $ 7.500, terwijl gebruikte EV’s tot $ 4.000 kunnen ontvangen.

Er zijn echter prijs- en inkomenslimieten voor kopers waardoor bepaalde voertuigen niet in aanmerking komen. Vanaf 18 april nieuwe eisen van het ministerie van Financiën Als gevolg hiervan komen minder nieuwe elektrische voertuigen in aanmerking voor het volledige federale belastingkrediet van $ 7.500.

De regels vereisen dat bepaalde percentages batterijcomponenten en mineralen afkomstig zijn uit Noord-Amerika of landen waarmee de VS vrijhandelsovereenkomsten heeft. De vereisten, aangekondigd op 31 maart, zouden het tegoed van $ 7.500 op veel voertuigen kunnen halveren, zeggen brancheanalisten. Volgens Kelly Blue Book is een kleine lening misschien niet genoeg om nieuwe kopers aan te trekken voor elektrische auto’s, die nu gemiddeld $ 58.600 kosten.

READ  Palantir, Novavax, Under Armour en meer

De prijs is $ 63.500 lager dan een jaar geleden toen goedkopere EV-modellen op de markt kwamen. EV’s zijn echter duurder dan het gemiddelde voertuig dat in de VS wordt verkocht, dat $ 46.000 kost.

____

Krisher rapporteerde vanuit Detroit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *