Another Day In Paradise?

Wel verdomme, is het hem toch weer gelukt. America heeft de meeste (ruim 500.000) corona gevallen, de meeste corona gesneuvelden (over 20.000) en de meeste corona ziekenhuis opnamen waarvan ruim 11.000 in levensgevaar. Trump Makes America Great Again! Hij zal hoe dan ook winnen, het kreng.

Theo van der Schaaf, Another day in paradise
Bron: Caucasian Business Week

Ik zag van de week een compilatie van Trumps dagelijkse uitspraken sinds Corona zich aandiende in de USA. Het ging in twee weken tijd van totale ontkenning tot aan de uitspraak dat als America het kan houden op, zeg maar, tussen de tweehonderdduizend en driehonderdduizend doden, dan hebben WE het goed gedaan, zo sprak hij. En een monddoekje dragen? Trump kan toch niet dagelijks regeringsleiders, dictators of koningen ontmoeten op die manier? Overigens geen idee wie Trump nu dagelijks zou willen of kunnen ontmoeten!?

Afijn, ik stond vanmorgen vroeg op want Nut moest naar de markt. Zeven uur ging de wekker en meteen sprongen al die hier bovenstaande ‘dingen van de dag’ alweer in mijn hersens. Normaal gesproken sta ik zingend op en zie uit naar de dingen van de dag, maar sinds Trump lukt me dat steeds minder vaak. Als ik eerlijk ben, sinds Trump & corona helemaal niet meer. Ik woon nu ruim tien jaar in Thailand en de meeste jaren was mijn antwoord op de vraag ‘hoe is het?’ meestal, ‘alweer een heerlijke dag in het paradijs’.

Maar sinds kort bekruipen mij de meest afschuwelijke gedachten en beelden, bijvoorbeeld; stel je voor dat Trump president van Amerika zou zijn geweest ten tijde van de tweede wereldoorlog, hoe zou dat zijn gegaan?
Eh, luister Donald, in Duitsland is het erg onrustig, er worden joden geselecteerd uit de samenleving, herkenbaar gemaakt en negatief bejegend.
Eh, wat zeg je, bejegend? Wat is dat? Enne, het lijkt me sowieso nep nieuws want wie zegt dat? Duitsland is onze grootste internationale bevriende natie, we hebben geen grotere bevriende natie!
Maar er is wel een kerel aan het roer die een uitgesproken negatieve mening heeft over joden. Hij laat ze met regelmaat oppakken en opsluiten.
Adolf bedoel je? Maar dat is een prima kerel, heb ik een paar keer ontmoet, niks mis mee en hij doet het heel goed, is ontzettend populair daar. Je kan niet populairder zijn.
Meneer de president, Churchill zegt dat Duitsland Polen is binnengevallen zonder de oorlog verklaard te hebben aan hen.
Dan zullen die Polen het daar zelf wel naar gemaakt hebben, zijn geen makkelijke mensen, die Polen, en trouwens, Churchill is ook niet altijd even betrouwbaar, zegt wel vaker rare dingen.
Meneer Trump, bijna heel Europa is nu in oorlog met of bezet door Duitsland, misschien moeten we iets doen, want ook Engeland is uitgedaagd.
Engeland is een sterk land. Een eiland toch? Die houden die Duitsers wel tegen. Ik heb Churchill trouwens al lang geleden gewaarschuwd voor die Hitler, een vreselijke man.
Maar moeten we geen hulp aanbieden Donald?
Nee, we bemoeien ons er niet mee, laat Europa maar lekker zijn eigen boontjes doppen. Zolang wij niet worden aangevallen – en dat zal nooit gebeuren, niemand zal dat durven – blijven we thuis.
Meneer de president, Japan valt onze marine aan op Hawaï in Pearl Harbor, bijna alle schepen zijn al beschadigd of vernietigd.
En waarom hoor ik dat nu pas? Had niemand mij even kunnen waarschuwen vooraf? Het is ook altijd hetzelfde, overal moet je zelf op letten, niemand die ook maar ergens verantwoording voor neemt. Als jullie mij niet hadden…

Hua Hin, 12 april 2020

Eerder van Theo op Trefpunt: Opschonen

 

 

Over Theo van der Schaaf 44 Artikelen
Theo van der Schaaf woont sinds tien jaar de meeste tijd in Hua Hin in Thailand, maar in de zomer ook wel in Aalsmeer. Hoewel ooit begonnen als timmerman bracht hij het grootste deel van zijn werkzame leven door met het exploiteren van muziek en film. Tegenwoordig is Theo van der Schaaf als columnist verbonden aan Trefpunt Azie, een blogsite voor Nederlanders en Belgen met een Aziatische connectie. Theo is auteur van Thaise Perikelen, een boek over zijn huidige leven in Thailand. Ook schreef hij De Herniafabriek, een onweerstaanbaar ziekenhuis verhaal. Thaise Perikelen is ook verkrijgbaar als e-book in de Engelse taal onder de titel: Love Is Here To Stay But Gone Tomorrow and Other Stories From Thailand – Kindle edition on Amazon

7 Comments

 1. Mooi stuk Theo.
  We gaan momenteel gebukt onder twee pandemieën op alle fronten. Allereerst is daar het Coronavirus. Verschrikkelijk. Maar als we hier met z’n allen op een verstandige manier mee omgaan, dan kunnen we het virus op den duur indammen en als er dan ook nog een vaccin op de markt komt, dan kunnen we het verslaan. Misschien naïef, maar ik heb er wel vertrouwen in.
  De andere pandemie is het kiezen van geestelijk gestoorde leiders, waarvan de een nog gekker is dan de ander. Wat bezielt al die mensen toch om hun stem uit te brengen op iemand die overduidelijk het zo slecht voor heeft met zijn volk én met de wereld. Armoe, bekrompenheid, gebrek aan scholing, etc. etc. Zelfs in het oh zo great America. Helaas zal daar nooit een vaccin voor uitgevonden worden. Hier kan ik echt wakker van liggen.

 2. Mooie column! Niet zo’n rare gedachte, Trump als regeringsleider in de Tweede Wereldoorlog, maar dan van Duitsland. Daar zat toen ook een gestoorde, schadelijke leider. Hoeveel jaar had die leider nodig om genoeg gelijkgestemden om zich heen te verzamelenen en daardoor macht te hebben om al dat verderf en dood over de wereld te brengen? Zucht…met mondkapje voor.

 3. Ha Berthy,

  Dank voor je commentaar. Voor de goede orde: het zijn er nu bij ons in NL ongeveer twee maal zoveel als in de USA maar ze zijn goed op weg om ons in te halen met het huidige tempo.

 4. Heb toevallig net de verslaggeefster gezien die aan Trump vroeg, wat hij tussen half
  januari en half maart gedaan heeft om zijn land voor te bereiden op de virus???
  Op de zere plek dus….Hij schreeuwde tegen de vrouw dat zij nep was en weer nepnieuws
  zou gaan verspreiden via de nepkrant New York Times. Daarna gingen hij filmpjes laten
  zien waarin Amerikanen hun president bedankten voor het fantastische virus-beleid.
  Wat een ramp die man. Ik kan me helemaal vinden in het verhaal.
  Hopelijk komt mijn commentaar nu wel binnen.

 5. Het is geen Donald Trump maar Dagobert Trump. Blaft iedereen af die niet naar zijn zin spreekt. Steekt zijn eigen kop in het zand en blijkbaar blijft het zand in zijn ogen plakken. Buitengewoon dat er nog zoveel mensen achter hem blijven staat! Hij krijgt zijn zin doordat hij nu veel makke schapen (mensen) in een hok (ziekenhuis) heeft. Enge man!

 6. Ik denk Theo dat je dit artikel met een glimlach op je gezicht hebt geschreven. Het stuk is dan ook prettig om te lezen, ondanks de moeilijke onderwerpen. Natuurlijk, Trump is ‘Ikke, Ikke en de rest ken stikke’. Maar wel zeer populair in de USA, want hij zorgt wel degelijk voor het land. Wat de Corona-doden betreft: Het is natuurlijk verschrikkelijk en ook absurd dat we over ‘aantallen’ spreken en niet zo over mensen. Ik heb niet de cijfers en kan het niet controleren, maar ik las een paar dagen terug dat Nederland, per miljoen inwoners, 5 keer meer doden heeft dan de USA.

  Berthy, Chiang Mai.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.