Angst voor het sterven. Poëzie van Lode Engelen


:ode Engelen, Poezie, Angst

 

De angst omklemt mijn hart
de angst om alleen te zijn
de angst om niemand om mij heen te hebben
Als ik straks mijn ogen sluit
voor de laatste keer

Mijn kind legt haar hand in mijn hand
een golf van warmte stroomt door mij heen
ze bevrijdt mijn droeve hart
de angst verdwijnt in een verleden
een verleden dat ik niet meer herken
alleen het nu is nog belangrijk
het laatste samenzijn

Een traan rolt over haar wang
ik wil haar zeggen huil niet mijn kind
maar mijn tranen verstikken de woorden
terwijl het geluk mij overspoelt
want ik weet dat ik niet alleen zal zijn
Als ik straks mijn ogen sluit
voor de laatste keer

Ik wil haar zeggen hoeveel ik van haar houd
maar de woorden komen niet meer over mijn lippen
de eens zo sterke kracht verlaat mij
en een golf van warmte en geluk gaat door mij heen
Als ik mijn ogen sluit
voor de allerlaatste keer.


Lode Engelen
Over Lode Engelen 267 Artikelen
Lode Engelen, jaargang 1952. Hield zich in actieve carrière bezig met röntgenapparatuur. Onmiddellijk na zijn vervroegde pensionering in 2013 is hij met levensgezellin Pat, een Thaise antropologe, permanent in Thailand gaan wonen. Lode is amateur-fotograaf, en probeert leven en cultuur van de Thai vast te leggen. Pat is de perfecte partner om hiervoor deuren te openen. Meer werk van Lode op LodeEngelen.be

2 Comments

  1. Sterven is makkelijk. Of die dag nu morgen komt of over een tiental jaren. Voor jezelf maakt het niet uit. Zodra je de ogen sluit is het voorbij. Weg is al het geluk, alle pijn. De mensen die je zullen missen, dat maakt het moeilijk. Die pijn gun je niemand. Dat maakt de dood een eng idee. Maar dood gaan, nee dat is niet moeilijk, is niet beangstigend.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.