Angels ‘Shohei Ohtani slaat opnieuw met een homerun van 150 meter

ESPN-nieuwsdiensten1 juli 2023, 00:00 ET3 minuten lezen

HR van 493 voet! Shohei Ohtani was de onbetwiste winnaar op nummer 30

Shohei Ohtani is goed bezig met zijn 17e homer (30e overall) in juni, een dinger van 150 meter.

Een andere dag, een ander adembenemend moment Shohei Ohtani.

Op vrijdagavond in Los Angeles sloeg de tweerichtingsster van de Angels zijn 30e homerun van het seizoen en deed het op krachtige wijze – een schot van 150 meter het langste op Arizona Diamondbacks-starter Tommy Henry. Zijn Major League-carrière en dit seizoen zijn de langste van alle spelers in de Major Leagues.

‘Het was luid. Ik heb het laten gaan,’ zei Henry. “Ik zie het niet. Ik hou er niet echt van om homeruns te zien. Het is niet goed om uit de hand te lopen.”

Het solo-schot kwam in de zesde inning en zette een verzengende reeks voort voor de Japanse sensatie. Hij heeft nu 15 homeruns in juni (waaronder vijf deze week alleen), waarmee hij het eenmaandelijkse record van de Angels op donderdag evenaart. Hij bond ook Babe Ruth (1930 Yankees), Bob Johnson (1934 A’s) en Roger Morris (1961 Yankees) voor de AL-markering in juni.

Ohtani sloot zich aan bij Sammy Sosa (1998) als de enige spelers in de Major League-geschiedenis die 30 homeruns en 10 gestolen honken sloeg in een seizoen voor juli. En hij werd de vierde speler in de geschiedenis van de American League die vóór juli 30 homeruns sloeg, samen met Ken Griffey Jr., Chris Davis en Babe Ruth.

Alle drie de langste homeruns van Ohtani kwamen in Angel Stadium. Zijn vorige record was een rit van 140 meter van Kris Bubic in Kansas City in 2021.

Ohtani eindigde vrijdagavond 1-uit-2 met een paar vrije lopen toen de Angels hun derde rechte stuk lieten vallen, 6-2.

“Ik hoorde over deze 500-[foot] “De schoten die jongens in het verleden hebben gegooid”, zei Angels-manager Bill Nevin. “Ik weet dat de berekeningen nu een beetje anders zijn, maar ik denk niet dat een bal meer zal raken dan dat. Geweldig. Ik bedoel, hij had een geweldige avond met twee wandelingen en een homerun. Dat soort geeft je wat energie en dan hebben we wat hardlopers. We konden gewoon geen grote overwinning behalen.”

In dit rapport is gebruik gemaakt van informatie van ESPN Stats and Information en The Associated Press.

READ  De Chinese ambassadeur veroorzaakte een Europese reactie op het idee van post-Sovjetstaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *