Anchor Brewing in San Francisco stopt na 127 jaar

Justin Sullivan/Getty Images

Flessen Anchor Steam-bier zijn te zien op 3 augustus 2017 in San Anselmo, Californië.


New York
CNN

Schenk er een over aan Anchor Brewing: Amerika’s oudste ambachtelijke brouwer gaat sluiten na 127 jaar in bedrijf te zijn geweest.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf kondigde woensdag aan dat het zijn activiteiten staakt en het geliefde bedrijf liquideert, “na uitdagende economische factoren en dalende verkopen sinds 2016”, aldus een persbericht. Met name ambachtelijke brouwers hebben het om verschillende redenen moeilijk, waaronder veranderende consumentengewoonten. Stijgende kosten en aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen.

Een ander probleem is het Japanse bierbedrijf Sapporo, dat het merk in 2017 kocht. Werknemers klaagden bij Winebayer Vorige maand over het wanbeheer van Sapporo en het gebrek aan begrip van ambachtelijk bier in Amerika. Bovendien werd de rebranding van Anchor in 2021 bekritiseerd omdat het te ver afdwaalde van de klassieke look van het merk.

“Dit was een zeer moeilijke beslissing”, zegt Sam Singer, woordvoerder van Anchor Brewing. “De gevolgen van de pandemie, de inflatie, vooral in San Francisco, en een zeer competitieve markt lieten ons geen andere keuze dan deze trieste beslissing te nemen om onze activiteiten te staken”, zei hij.

Werknemers bij Anchor, dat 61 mensen in dienst heeft, kregen woensdag een wettelijke opzegtermijn van 60 dagen en zullen “alternatieve ondersteuning en ontslagvergoedingen” worden aangeboden. Het brouwen stopte per direct en het bier in voorraad zal nog tot eind juli verkocht worden.

Vorige maand stopte Anchor de nationale distributie, beperkte de verkoop tot Californië en kondigde aan dat het na bijna 50 jaar zou stoppen met de productie van zijn favoriete kerstbier. (De “kleine partij” Christmas Ale wordt nu in de taphuizen verkocht totdat deze op is.)

READ  IMF verbetert de wereldwijde economische vooruitzichten naarmate de inflatie afneemt

“Terwijl de laatste pogingen werden gedaan om alle mogelijke resultaten te evalueren, werden die beslissingen genomen om de kosten te verlagen”, zei Anger, “uiteindelijk bleven de kosten de inkomsten overschrijden en had het bedrijf geen andere haalbare keuze.”

Sapporo heeft het afgelopen jaar “herhaalde pogingen” gedaan om het bedrijf te verkopen, aldus Anchor. Maar die pogingen mislukten, hoewel Anchor zei dat het “mogelijk was dat een koper naar voren zou komen om de brouwerij over te nemen als onderdeel van het liquidatieproces.”

Anchor werd in 1896 in San Francisco gelanceerd en was de eerste ambachtelijke brouwerij van het land. Fritz Maytag, een afstammeling van de Maytag Corporation, kocht Anchor in 1965 toen het failliet ging en hielp de ambachtelijke bierindustrie in Amerika. Het meest opvallende brouwsel is Steam Beer, een pale ale.

Volgens de Brewers Association, die eigendom is van Sapporo, is de bierproductie van Anchor elk jaar drastisch gedaald (behalve in 2021). Brewbound, een website van de bierindustrie, eerder gemeld Sapporo’s recente overname van ambachtelijke brouwer Stone Brewing heeft geleid tot bezorgdheid bij het personeel van Anchor over hoe hun brouwerij past in de plannen van Sapporo.

Sapporo reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De situatie voor ambachtelijke brouwerijen is dit jaar niet verbeterd. NIQ-gegevens die aan Kraft Business Daily werden verstrekt, toonden aan dat de verkoop van de categorie tot nu toe met bijna 4% is gedaald en het volume met meer dan 7% is gedaald, wat aantoont dat het “een moeilijke start van 2023 heeft”.

“Dit is een trieste dag in de geschiedenis van de ambachtelijke productie in Amerika”, zegt Harry Schumacher, uitgever van Craft Business Daily, tegen CNN. “Ik weet dat Fritz diepbedroefd moet zijn. Hij heeft de brouwerij letterlijk laten groeien tot San Francisco’s geboortestadbier na het faillissement in de jaren ’60 en symbool van Amerika’s ambachtelijke bierrenaissance.

READ  Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: live updates en nieuws

De afsluiting van Anchor “belicht de aanhoudende economische barrières” waarmee ambachtelijke brouwers worden geconfronteerd, vertelde Brian Crawford, CEO van het Beer Institute, aan CNN. “Tussen onnodige en schadelijke tarieven op aluminium, voortdurende verstoringen van de toeleveringsketen en vermoedelijke mazen in de belastingwetgeving voor sterke drankproducten, staat de bierindustrie voor grote uitdagingen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *