‘American Idol’ 2023: Wie ben ik ezel? Iyam Dongi heeft gewonnen

“American Idol” heeft een nieuwe winnaar gekroond.

Op zondagavond, in een drie uur durende finale, kroonde “Idol” Iam Donkey tot kampioen van seizoen 21. Megan Daniels, een 20-jarige zangeres uit Georgia, behaalde de tweede plaats.

Herbeleef Donkey’s run op de show.


Iam Donkey’s ‘American Idol’-auditie

Iam Donkey’s “American Idol” auditie was de meest bekeken van het seizoen – in een aardverschuiving. Het werd drie maanden geleden uitgebracht en is al meer dan 16 miljoen keer bekeken op YouTube. Voor haar auditie voerde Tongi, 18, een laatstejaarsstudent uit Hawaï, James Blunts “Monsters” uit en droeg de uitvoering op aan haar vader, die een paar maanden voor de auditie stierf.

Emotioneel vertelde Donkey de “Idol” -juryleden dat zijn vader de reden was dat hij met muziek begon. Ze kanaliseerde haar emoties in haar optreden en liet juryleden Lionel Richie en Luke Bryan door het nummer huilen.

Ik ben niet je zoon en jij bent niet mijn vader

We nemen afscheid van twee geweldige mannen

Je hoeft niet te vergeven, je hoeft niet te vergeten

Ik ken jouw fouten en jij de mijne

Terwijl je slaapt, zal ik proberen je trots te maken

Papa, wil je je ogen niet sluiten?

Vrees niet, het is mijn beurt om de monsters te verbannen

Donkey hapte naar adem toen hij zijn laatste noot bereikte – maar hij heeft de juryleden er al van overtuigd dat hij een sterke kanshebber zal zijn op ‘Idol’. en leidde ertoe dat zijn nummer “Monsters” nummer één bereikte in de iTunes-hitlijsten. Kent correspondent.

READ  Een zeldzame, groene komeet zal vanaf deze week de aarde passeren

“Je raakt een gevoelige snaar, en dat is wat grote verhalenvertellers doen,” zei Katy Perry. “Dat is wat grote artiesten doen, en je stem is geweldig.”

“Ik kan er niet mee omgaan dat je hart breekt over je vader,” voegde Brian eraan toe. ‘Het is triest om te zien dat je vader vermist is. Meneer, u heeft een geweldige stem. … Je deed alles goed, ik hou van je.

“Je brengt dit de wereld in en je gaat een aantal zielen breken,” zei Ritchie.


Iam Tongi vertelt over zijn vader

Na zijn “Idol”-auditie deelde Donkey met de producers hoe hij en zijn vader muzikaal met elkaar verbonden waren, en hoe zijn vader al heel lang wilde dat hij auditie deed voor “American Idol”. Donkey heeft zelfs eerder auditie gedaan voor ‘Idol’. In een interview Kent correspondentDonkey lacht als hij terugdenkt aan de reactie van zijn vader toen hij niet meedeed aan de show.

“Hij zei: ‘Zoon. Ik wil met je praten. Je moet aan je muziek werken'”, zei hij.

“Mijn vader, hij was geen perfecte man,” voegde ze eraan toe. “Hij is niet zoals een heilige of zoiets. Maar hij is de beste vader die ik ooit heb gekend. En ik wil dat iedereen weet dat hij een stoere vent is. Hij vertelde me altijd de waarheid, (en) hij hield altijd van me. En ik hield altijd van hij. .

zei ezel Kent correspondent Ze was niet van plan om haar vader te noemen tijdens de auditie – ze wilde haar “Idool” auditie niet veranderen in een soap. Maar toen de rechters naar zijn familie vroegen, kon hij niet anders dan emotioneel worden over zijn vader.

“Mensen dachten dat ik om hem huilde, maar het was ‘ik hoor hem zingen – ik kan zijn harmonie horen’,” vertelde Donkey aan de producers van “Idol” na de auditie. “Ik weet dat hij bij me is. Hij zal altijd bij me zijn door mijn muziek.

Tijdens zijn tijd in “Idol”, Donkey, who Lid van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, deelde haar hoop op sociale media. In april citeerde hij “Het beste moet nog komen”Algemene Conferentievoorzitter Russell M. Uit een toespraak van Nelson. Een paar weken later deelde ze een video waarin ze een lofzang van de heiligen der laatste dagen zong in een hotelkamer met enkele andere ‘Idool’-deelnemers. ‘Ik heb je elk uur nodig.


Donkey’s ‘American Idol’ is nu te zien

Gedurende zijn tijd op “Idol” zong Donkey een verscheidenheid aan liedjes – waaronder “Father and Son” van Kate Steven, “Bring It On Home To Me” van Sam Cooke en “Sound of Silence” van Simon en Garfunkel.

Onlangs bracht Donkey zijn nieuwe single uit.ik zal je zien.”

Hieronder staan ​​​​enkele van zijn optredens tijdens zijn run op ‘Idol’.

Auditie ‘American Idol’ – ‘Monsters’

‘American Idol’ Hollywood Week – ‘I Can’t Love You’

‘American Idol’ Top 20 – ‘The Winner Takes It All’

‘American Idol’ Top 10 – ‘Bring It On Home To Me’

‘American Idol’ Top 8 – ‘Wat een wondere wereld’

‘American Idol’ Top 5 – ‘Vader en Zoon’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *