Ambtenaren zeggen dat de reparatie van de Interstate 95-oprit in Philadelphia ‘maanden’ zal duren

De gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, zei dat reparaties “maanden zullen duren”.

Reparaties aan de Interstate 95 zullen “maanden” duren nadat zondagochtend een hoogbouwgebouw in Philadelphia instortte en een tankwagen met brandbare lading onder een viaduct in brand vloog, aldus ambtenaren.

“Wat betreft de volledige reconstructie van de I-95, we verwachten dat het enkele maanden zal duren”, zei de gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, op een persconferentie zondagavond, “van plan om een ​​rampverklaring af te geven om het proces te versnellen” en “onmiddellijk af te snijden federale fondsen.”

Shapiro zei dat hij rechtstreeks met transportsecretaris Pete Buttigieg had gesproken, die hem verzekerde dat er “absoluut geen vertraging” zou zijn bij het verkrijgen van federale financiering om veilig en snel een “kritieke weg” weer aan te leggen.

Ondertussen “kijken ambtenaren naar tussentijdse oplossingen om beide zijden van de I-95 met elkaar te verbinden”, aldus Shapiro. Alle rijstroken tussen de afritten Woodhaven Road en Aramingo Avenue in Philadelphia zijn voor onbepaalde tijd in beide richtingen afgesloten. Lokale ABC-zender WPVI meldde.

De noordkant van het getroffen gebied “volledig ingestort”, terwijl de rijstroken in zuidelijke richting “structureel niet gezond genoeg waren om verkeer te vervoeren”, zei Shapiro. Volgens de gouverneur zat een voertuig bekneld onder de ingestorte weg.

“We werken nog steeds aan het identificeren van een of meer personen die betrokken waren bij de brand en de instorting”, zei hij, later verduidelijkend dat niemand op de I-95 op dat moment gewond raakte of omkwam bij het incident.

READ  Engeland 1-0 Haïti: Problemen voor Lionesses, penaltydrama en Dumornay verbijsterd

Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid dat maandag door ABC News is beoordeeld, hebben onderzoekers van het Pennsylvania Department of Transportation vastgesteld dat het zuidelijke deel niet kon worden heropend en vervangen zou moeten worden.

Het dek van het ingestorte viaduct is nu intact, hoewel er nog onderzoek gaande is. De benzine uit de tankwagen stroomde in het riool en er was een glans te zien in de wateren van de nabijgelegen baai van de Delaware-rivier, die 282 mijl langs de grenzen van New York, Pennsylvania, New Jersey en Delaware stroomt. De Amerikaanse kustwacht blijft ter plaatse en zal blijven samenwerken met het Philadelphia Water Department om andere mogelijke milieueffecten van de brand langs de grote waterweg te identificeren, aldus het rapport.

De tankwagen vervoerde op dat moment 8.500 liter benzine, zei onderofficier Kimberly Reeves van de kustwacht.

De I-95 is een van Amerika’s drukste reisroutes en dient als de belangrijkste noord-zuid snelweg aan de oostkust. Volgens een woordvoerder van het Pennsylvania Department of Transportation rijden er in het getroffen gebied in Philadelphia gemiddeld meer dan 160.000 voertuigen per dag.

President Joe Biden is ingelicht over de ineenstorting en zijn regering heeft contact gehad met Shapiro en de burgemeester van Philadelphia, Jim Kenney, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.

Federal Highway Administrator Shaylan Butt zal maandag federale steun en assistentie verlenen aan Philadelphia.

Een team van experts van de National Transportation Safety Board, in samenwerking met de Pennsylvania State Police, zal maandag ter plaatse zijn om te beginnen met het visuele gedeelte van hun veiligheidsonderzoek naar het incident. Volgens NTSP zal het eerste rapport over twee tot drie weken beschikbaar zijn.

READ  Warner Bros. Discovery onthult 'Max', verbeterd voor streamingontwikkeling

Victoria Arancio, Matt Foster, Amanda Miley en Josh Margolin van ABC News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *