Alarmkreet uit de Aziatische luchtvaartindustrie


alarmkreet uit de luchtvaartindustrie
Alexandre de Juniac van IATA slaakt een doordringende alarmkreet

Wereldwijd staat het water de luchtvaartindustrie aan de lippen. Als gevolg van het coronavirus is het passagiersvervoer drastisch teruggelopen. Vliegmaatschappijen kampen met een dramatisch liquiditeitsprobleem en vechten om te overleven. Bij monde van Alexander de Juniac, de grote baas van IATA (International Aviation Transport Association) slaakte de luchtvaartindustrie een doordringende alarmkreet om financiële steun van regeringszijde.

Alarmkreet

Deze alarmkreet uit de luchtvaartindustrie was voornamelijk gericht aan de regeringen van Bangladesh, India, Japan, Maleisië, Pakistan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam, waar luchtvaartmaatschappijen zowat op omvallen staan.

De Juniac: ‘De Apocalyps is hier nu. Er is een kleine, maar snel krimpende mogelijkheid de luchtvaartindustrie een financiële reddingsboei toe te werpen. Dit, om te voorkomen dat ze helemaal verdwijnen. Natuurlijk staan we voor 100 procent achter de overheden in hun gevecht tegen verdere verspreiding van het virus. Maar zonder financiële tegemoetkoming zullen veel vliegmaatschappijen er straks niet meer zijn om een rol te kunnen spelen in het herstel.’

alarmkreet uit de luchtvaartindustrie
Vliegmaatschappijen straks niet meer in de lucht?

Hij benadrukte verder dat zijn alarmkreet wil laten weten dat er in de luchtvaartindustrie 2,7 miljoen arbeidsplaatsen op de schop staan. In de keten van de reisindustrie ondersteunt elk van die arbeidsplaatsen vele andere in de hotellerie, reisorganisaties en afhandeling. IATA schat dat wereldwijd zeker 30 miljoen arbeidsplaatsen bedreigd worden. De organisatie ziet het overleven van de luchtvaartindustrie als van vitaal belang voor de rest van de sector.

Inmiddels hebben de regeringen van Nieuw-Zeeland, Australië en Singapore al toegezegd de luchtvaartmaatschappijen een helpende hand toe te steken. Australië kwam met een steunpakket van 430 miljoen dollar, terwijl Nieuw-Zeeland en Singapore respectievelijk 580 en 82 miljoen dollar hebben toegezegd.

Maar voor de Juniac is er veel meer nodig.  ‘Ofschoon sommige regeringsleiders al positief gereageerd hebben, is dit bij lange na niet genoeg. De vliegmaatschappijen hebben een financiële injectie nodig van 200 miljard dollar’, zo besloot hij zijn alarmkreet uit de luchtvaartindustrie.

IATA schat dat door de coronacrisis alleen al in de regio van Azië en de Stille Oceaan, het passagiersvervoer dit jaar met 37 procent zal teruglopen, wat in concrete cijfers een verlies van 88 miljard dollar voor de luchtvaartmaatschappijen betekent. Dit scenario is gebaseerd op de veronderstelling dat de drastische reisbeperkingen die nu van kracht zijn, over drie maanden in ieder geval ten dele zullen worden opgeheven.

Bron: TTR

Lees ook: https://www.trefpuntazie.com/thailand-alarmkreet-phuket-minder-toeristen-angst-voor-corona/


Redactie
Over Redactie 646 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*