Adani staat voor kritieke dag na mislukte aandelenverkoop van $ 2,5 miljard

NEW DELHI, 29 januari (Reuters) – Gautam Adani staat maandag voor een kritieke dag, waarbij de aandelen van de Indiase miljardair $ 48 miljard verliezen op de tweede dag van de aandelenverkoop van $ 2,5 miljard van zijn moederbedrijf, veroorzaakt door een Amerikaans short-seller-rapport.

Zeven beursgenoteerde bedrijven die behoren tot de Adani Group, geleid door de rijkste man van Azië, zagen hun waarde vorige week sterk dalen nadat een Hindenburg Research-rapport bezorgdheid uitte over hoge schuldenniveaus en het gebruik van belastingparadijzen.

Adani Group heeft een gedetailleerde aankondiging gedaan Antwoord geven Sinds afgelopen zondag voldoet het aan alle lokale wetten en heeft het de vereiste openbaarmakingen gedaan. Het noemde het rapport ongegrond en overwoog actie tegen Hindenburg.

De inzinking van de aandelenmarkten is een dramatische tegenslag voor de 60-jarige Adani, een voortijdig schoolverlater die de afgelopen jaren snel opklom tot de op twee na rijkste persoon ter wereld, voordat hij vorige week terugzakte naar de zevende plaats op de Forbes-lijst.

Tweede aandelenverkoop door Adani Enterprises (ADEL.NS) Vrijdag ging open voor particuliere en institutionele beleggers, maar zag slechts 1% inschrijvingen omdat de aandelen van het bedrijf 11% onder de minimale biedprijs daalden.

Adani Group zei zaterdag in een verklaring aan Reuters dat de verkoop op schema lag tegen de geplande uitgifteprijs, waarbij bronnen zeiden dat bankiers overwogen de tijdlijn na 31 januari te verlengen of de prijs in de grootste secundaire aandelenverkoop van het land te wijzigen. Een daling van de koers van het aandeel.

“Het is belangrijk voor de Adani Group om de aandelenverkoop te verzekeren – als ze zich aan de prijs houden en niet verlagen, en als de aandelen niet herstellen, zal niemand geïnteresseerd zijn in een aanvraag”, zei Mumbai. Ambarish Balika, marktanalist, adviseert verschillende family offices.

READ  Amanda Nunes domineert Irene Aldana; Charles Oliveira maakt een einde aan de winning streak van Peneil Dariush

“De handel van maandag zal cruciaal zijn.”

In een aparte verklaring op zondag zei Adani Group Chief Financial Officer Jukeshinder Singh dat hij gefocust was op de aandelenverkoop en hoopte dat deze door zou gaan. Zijn belangrijkste investeerders hebben vertrouwen getoond en zijn blijven investeren, voegde hij eraan toe.

‘Vallen zonder te stoppen’

Sommige aandelen van de Adani-groep zijn de afgelopen drie jaar met meer dan 1.500% gestegen te midden van agressieve expansie in onder meer havens, energieopwekking, luchthavens en mijnbouw.

Adani Enterprises heeft de bodemprijs per aandeel vastgesteld op Rs 3.112 en het plafond voor de secundaire aandelenverkoop op Rs 3.276 – een stijging ten opzichte van Rs 2.761,45 op vrijdag.

Arun Kejriwal, oprichter van Kejriwal Research and Investments, zei dat investeerders waarschijnlijk zullen wachten tot de laatste dag van de aandelenverkoop om te zien of er een prijsverandering is.

“Ik verwacht dat de vrije val van vrijdag zal vertragen, maar herstel naar het niveau van voor de val kan moeilijk zijn”, voegde hij eraan toe.

De Indiase regelgeving bepaalt dat een uitgifte van aandelen een minimale inschrijving van 90% moet krijgen, anders moet de emittent het volledige bedrag terugbetalen.

Maybank Securities en Abu Dhabi Investment Authority behoren tot de investeerders die bieden op het ankergedeelte van de emissie.

Op zaterdag zei indexaanbieder MSCI dat het op zoek was naar feedback van marktdeelnemers over Adani en dat het factoren “die de verdiensten van die relevante effecten kunnen beïnvloeden” in de MSCI-indices in de gaten houdt.

Er zijn ten minste zes Adani Group-bedrijven in de MSCI India-index, met een totale weging van 4,31%.

READ  Branson's Virgin Orbit vraagt ​​faillissement aan en zoekt koper

Rapportage door Aditya Kalra, Ira Dugal, Jayshree B Upadhyay en Chris Thomas; Bewerking door Alexander Smith

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *