Adam Schiff heeft zijn kandidaatstelling voor de Amerikaanse Senaat in Californië aangekondigd

Opmerking

Vertegenwoordiger Adam B. Schiff (D-Calif.) heeft een kandidaatstelling voor de Amerikaanse Senaat in 2024 aangekondigd en sluit zich aan bij een groeiend veld van democraten die senator Dianne Feinstein (D-Calif.) willen vervangen, die haar kandidatuur niet publiekelijk heeft aangekondigd. Hij zei dat hij weer zou rennenVerkiezing.

“We zijn in de strijd van ons leven voor de toekomst van ons land”, zei Schiff donderdag in een verklaring. “Onze democratie wordt aangevallen door MAGA-extremisten die alleen geïnteresseerd zijn in het verkrijgen en behouden van de macht. Onze economie werkt niet voor miljoenen Amerikanen die harder werken dan ooit.

De 62-jarige Schiff is onder vuur komen te liggen van Donald Trump vanwege zijn harde kritiek op de voormalige president vanuit verschillende functies: de manager die Trump in 2020 ontsloeg, voorzitter van de House Intelligence Committee en lid van de House Select Committee. 6 januari2021, Aanval op het Capitool.

In zijn campagneaankondiging keerde Schiff terug naar al die rollen.

“De strijd voor onze democratie en werkende gezinnen maakt deel uit van diezelfde strijd”, zei Schiff. “Want als onze democratie niets oplevert voor Amerikanen, zullen ze naar alternatieven zoeken, zoals een gevaarlijke demagoog die belooft dat hij de enige is die het kan oplossen.”

Schiff werd voor het eerst gekozen in het Congres in 2000 en vertegenwoordigde een groot deel van het grotere gebied van Los Angeles, inclusief de San Gabriel Valley. Hij was eerder senator van de staat Californië en assistent-advocaat van de VS, waar hij zaken vervolgde. FBI-agent Richard Miller wegens spionage.

READ  China ontkent de beweringen van Marc Moebius dat zijn regering kapitaalstromen beperkt

Schiff kreeg nationale aandacht voor zichzelf Een emotionele slotverklaring Bij Trumps eerste afzettingsprocesDaarin drong hij er bij leden van het Congres op aan om Trump af te zetten, omdat hij in de maanden voorafgaand aan de verkiezingen nog “veel schade” zou kunnen aanrichten.

“Twijfelt iemand echt of de president de beschuldigingen tegen hem verdient? ‘Donald Trump zou zoiets nooit doen!’ Niemand heeft echt het argument aangevoerd dat. Omdat we natuurlijk wisten dat hij dat zou doen, natuurlijk wisten we dat hij dat deed, ‘zei Schiff.

Het Huis keurde twee afzettingsartikelen goed tegen Trump wegens het achterhouden van militaire hulp aan Oekraïne en het onder druk zetten van dat land om een ​​onderzoek naar Joe Biden aan te kondigen. Schiff, die Trump toestond in functie te blijven, voerde aan dat de verkiezingen van 2020 nog gevaarlijker zouden zijn als de Russen zich weer zouden gaan bemoeien.

“Kun je ook maar de minste hoop hebben dat Donald Trump het tegen hen zal opnemen en ons nationale belang zal beschermen boven het zijne?” zei Schiff. “Je weet dat je dat niet kunt, wat hem gevaarlijk maakt voor dit land.”

De Senaat sprak Trump uiteindelijk in februari 2020 vrij, en zou dat een jaar later opnieuw doen nadat Trump aantrad. Voor de tweede maal aangeklaagd voor het aanzetten tot de aanslag van 6 januari op de Amerikaanse hoofdstad.

De gevolgen van de rol van Schiff in het eerste afzettingsproces zijn drie jaar later echter nog steeds voelbaar. Huisspreker Kevin McCarthy (R-Californië) Onlangs werd Schiff geblokkeerd “We kunnen partijdige loyaliteiten niet boven nationale veiligheid stellen”, zei hij toen hij terugkeerde om zitting te nemen in de inlichtingencommissie.

READ  61 cryptocurrencies worden nu door de SEC als effecten beschouwd

Schiff zei later tegen verslaggevers: “Het lijkt de hoofdzonde dat ik de leiding had over datgene waarvan ik werd beschuldigd. [McCarthy’s] Meester bij Mar-a-Lago.”

‘Hij zal het bevel van de ex-president uitvoeren’, zei Schiff. “Hij heeft het volste vertrouwen in de voormalige president, iets wat een voormalige president graag zou willen.”

Feinstein, 89, diende vorig jaar de eerste papieren in om herverkiezing in 2024 te zoeken, maar heeft niet publiekelijk gezegd of ze een nieuwe termijn zal zoeken. De andere senator van Californië, Democraat Alex Padilla, 49, won zijn eerste volledige ambtstermijn in november en stelt zich pas in 2028 herkiesbaar.

Schiff voegt zich bij de Democratische Rep. Katie Porter, 49 Ze kondigde de run aan Deze maand, en Barbara Lee, 76, wie Hij vertelde het aan collega’s Hij wil zich kandidaat stellen voor de Senaat. Californië is sterk democratisch en gebruikt een primair systeem voor alle partijen waarin de twee beste kandidaten doorgaan naar de algemene verkiezingen, ongeacht hun lidmaatschap van een partij.

Feinstein, een voormalig burgemeester van San Francisco, werd in 1992 gekozen in de Senaat te midden van verontwaardiging onder vrouwen in de Senaat over Anita Hill, die werd beschuldigd van seksuele intimidatie toen Clarence Thomas werd genomineerd voor een rechter van het Hooggerechtshof. Thomas ontkende de beschuldigingen.

Als oudste senator heeft Feinstein jarenlang vragen over haar leeftijd en bekwaamheid om te dienen afgeweerd, maar heeft ze de afgelopen jaren verschillende sleutelrollen opgegeven. Hij trad af als de belangrijkste democraat in de Senaatscommissie voor Justitie vóór het 117e congres. Vorig jaar weigerde Feinstein te overwegen om pro-president van de Senaat te worden, die traditioneel naar de senior senator van de regerende partij gaat en de derde in lijn naar het presidentschap. In plaats daarvan werd de rol gespeeld door Sen. Patty verhuisde naar Murray (D-Wash.).

READ  2023 Home Run Derby Odds, Picks, Bracket: Zal ​​Julio Rodriguez de Derby winnen in zijn thuispark?

Als Feinstein voor het einde van haar ambtstermijn aftreedt, heeft de Californische gouverneur Gavin Newsom (D) gezegd dat hij een zwarte vrouw in de functie zou benoemen.

“We hebben veel namen in gedachten, en het antwoord is ja”, zei hij toen hem in 2021 op MSNBC’s “The ReidOut” werd gevraagd of hij dat zou doen.

Kamala D. uit Californië. Sinds Harris aftrad als vice-president, zijn er geen zwarte vrouwen meer in de Senaat. Newsom benoemde Padilla om de zetel van Harris te vullen, waarmee hij de eerste Latino-senator was die Californië vertegenwoordigde.

De race om de stoel van Feinstein zal een competitieve en dure race zijn, ongeacht of Feinstein zich kandidaat stelt voor herverkiezing. Meest recente Dat heeft de Centrale Kiescommissie gezegd Schiff had een campagnefonds van $ 20,6 miljoen. Porter had $ 7,7 miljoen in contanten, terwijl Lee $ 54.940 had.

Dylan Wells heeft bijgedragen aan dit rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *