Aandelen, nieuws, inkomsten en gegevens

21 minuten geleden

Europese beurzen openden hoger

Europese aandelen stegen maandag vroeg, met een stijging van de Stoxx 600-index met 0,5% om 8.20 uur Londense tijd.

Olie- en gasaandelen stegen 1,44%, mijnbouwaandelen stegen 1,36% en banken stegen 1,2% om weer wat positief momentum te krijgen.

Bekijk de grafiek…

Stoxx 600 Index.

Een uur geleden

Bailey: Britse banken ‘veerkrachtig’, belangrijkste focus op inflatie

In een toespraak op maandagavond zei de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, dat hij er vertrouwen in had dat het Britse banksysteem en het regelgevingskader de centrale bank in staat zouden stellen zich te concentreren op het terugdringen van de inflatie.

Hij beschreef Britse banken als “goed gepositioneerd om de economie te ondersteunen, met sterke kapitaal- en liquiditeitsposities”. Dat meldt Sky News.

“Dit land heeft een sterk macroprudentieel beleidsregime. Met het monetaire-beleidscomité om de financiële stabiliteit te waarborgen, kan het monetair-beleidscomité zich concentreren op zijn eigen kerntaak om de inflatie weer op peil te krijgen”, aldus Bailey.

De BoE verhoogde vorige week haar beleidsrente met 25 basispunten tot 4,25%, nadat de inflatie in februari was gestegen tot een beter dan verwachte 10,4%.

-Jenny Reid

2 uur geleden

We stevenen niet af op een wereldwijde financiële crisis: CEO

Beleidsmakers hebben gelijk om eerst te schieten en later vragen te stellen, te midden van de recente bankvolatiliteit, vertelt oprichter en CEO van ABB Invest, Thanos Babasavvas, aan CNBC.

4 uur geleden

Binance-oprichter genoemd in Amerikaanse klacht over val van Bitcoin, Ether

De prijzen van Bitcoin en Ether daalden met ongeveer 3% in de ochtendhandel in Azië Valutametingen – nadat de Amerikaanse autoriteiten een klacht hadden ingediend tegen crypto-exchange Finance en haar mede-oprichter Changpeng Zhao.

READ  Beurs Vandaag: Live Updates

De indiening beweert dat het bedrijf actief Amerikaanse gebruikers benaderde en het eigen “nutteloze nalevingsprogramma” van de beurs verving.

Bitcoin daalde de afgelopen 24 uur met 3,09% en handelde tegen $27.003, volgens Coin Metrics – terwijl Ether ook met 2,95% daalde tot $1.712.

Sinds het eerste kwartaal van 2021, toen Bitcoin 103,73% won, is Bitcoin kwartaal op kwartaal met ongeveer 63% gestegen, op schema om zijn beste kwartaal ooit te markeren. Het ligt op schema om voor de derde maand op rij winst te zien.

Ether steeg ook met 41,3% in het kwartaal, op tempo voor het beste kwartaal sinds de cryptocurrency meer dan 150% won in het eerste kwartaal van 2021.

– Rohan Goswami, Gina Brancola, Jihye Lee

7 uur geleden

CNBC Pro: Een fondsbeheerder onthult 3 aandelen om te kopen terwijl small-caps de hoogste niveaus van meerdere decennia bereiken

De uitverkoop op de markt eerder deze maand trof smallcapaandelen meer dan hun largecapaandelen.

Desalniettemin gelooft Josh Bennett, senior portefeuillemanager bij Alger, dat de volatiliteit kansen heeft gecreëerd voor beleggers om aandelen te kiezen die het op de middellange tot lange termijn beter hebben gedaan.

Bennett noemde drie aandelen waarvan hij zegt dat ze door een mogelijke recessie zouden kunnen opveren.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ganesh Rao

6 uur geleden

Financiële instellingen Azië-Pacific, banken stijgen terwijl SVB-deal verlichting biedt op Wall Street

7 uur geleden

CNBC Pro: Morgan Stanley upgradet aandelen met overgewicht – hier zijn er 5

3 uur ervoor

Europese markten: Hier zijn de openingsoproepen

De Europese beurzen gaan dinsdag positief van start.

De Britse FTSE 100-index zal naar verwachting met 18 punten stijgen tot 7.498, de Duitse DAX met 41 punten tot 15.177, de Franse CAC met 24 punten tot 7.104 en de Italiaanse FTSE MIB met 85 punten tot 25.822.

Op dinsdag worden de resultaten van de MAN Group verwacht en worden onder meer Franse bedrijfsklimaatgegevens en cijfers over het Italiaanse consumentenvertrouwen gepubliceerd.

– Holly Elliott

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *