6e Memphis-politieagent geschorst wegens dood Dyer Nichols

MEMPHIS – De politie van Memphis bevestigde maandag dat een zesde agent is ontslagen in verband met het incident. Dood van Dyer Nicolaas.

Eerder deze maand werden vijf agenten ontslagen door de afdeling kort nadat ze met verlof waren geplaatst Hij werd vorige week beschuldigd van moord met voorbedachten rade Dhr. In verband met de dood van Nichols. Een zesde officier, Preston Hemphill, is met administratief verlof geplaatst; Het is niet duidelijk welke rol hij in deze bijeenkomst heeft gespeeld.

Op dezelfde dag dat andere officieren werden geschorst, werd dhr. Een woordvoerster van de afdeling bevestigde maandag dat Hemphill met verlof was geplaatst.

jan. 7 Die nacht arresteerden politieagenten dhr. Nadat ze Nichols tegen zijn hoofd hadden geschopt, met pepperspray waren besproeid en hem hadden weggesleept, sloegen ze hem herhaaldelijk met wapenstokken. Vertoonde geen tekenen van terugvechten In video’s van het incident die vrijdag zijn vrijgegeven. Dhr. Nichols, een 29-jarige zwarte man, stierf drie dagen na de ontmoeting in het ziekenhuis.

De advocaat van agent Hemphill, Lee Gerald, zei in een verklaring dat een van de vier video’s van de ontmoeting die vrijdag door de stad zijn vrijgegeven, genaamd Video 1, het lichaam van agent Hemphill uit de camera laat zien.

“Hij was nooit bij de tweede scène”, waar agenten zeiden dat dhr. Nichols werd na een korte achtervolging te voet gepakt en zwaar geslagen, Mr. Gerald zei over agent Hemphill. Hij voegde eraan toe dat zijn cliënt “meewerkt met de autoriteiten in dit onderzoek”.

Dit is een groeiend verhaal. Kom later terug voor updates.

READ  Mensen met meer symptomen van slapeloosheid hadden een 51 procent hoger risico op een beroerte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *