3000 jaar oude skeletten ontdekt in Ang Thong, Thailand

Een inwoner van het Si Bua Thong district in de provincie Ang Thong heeft 3000 jaar oude menselijke overblijfselen en werktuigen ontdekt op zijn land. Naast de skeletten vond de man,  Somkiat Briboon, vuurstenen vuistbijlen, speer- en pijlpunten en aardewerken kommen en schalen. Hij deed de vondst toen hij zijn landbouwgrond klaarmaakte voor het planten van suikerriet. 

de archeoloog

Het is niet voor het eerst dat de man een belangrijke archeologische vondst doet, vorig jaar ontdekte hij op een ander stuk land al 9 skeletten en prehistorisch keukengerei. De man heeft de skeletten en andere vondsten mee naar huis genomen. Hij gaat de botten, beenderen en andere artefacten naar de Thaise archeologische dienst in Bangkok sturen voor verder onderzoek. Na onderzoek zouden zijn ontdekkingen weer terug naar Ang Thong moeten komen om te worden tentoongesteld in een nog te bouwen museum.

gevonden artifacten

Zijn vondsten zijn spectaculair, maar ook wat verontrustend. Sinds hij de skeletten in huis heeft genomen gebeuren er vreemde dingen. Zo hoort hij geluiden die hij niet kan thuis brengen en heeft hij het gevoel dat er vreemde mensen in zijn huis zijn, ook ziet hij schimmen. Hij heeft geprobeerd de oorzaak van de geluiden op te sporen maar kan niets vinden.

Zijn vrienden willen hem daarom niet meer thuis bezoeken, ze zijn bang voor de spoken en geesten. Somkiat zegt echter niet bang te zijn voor de nieuwe inwoners van zijn huis, hij praat regelmatig met ze en gelukkig laten ze hem ’s nachts met rust.

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*