2 Augustus, plastic zakjes-vrije dag in Bangkok.


Van onze milieu medewerkert, Drs. Onno Peilbaar

BANGKOK – De gemeenteraad van Bangkok heeft gisteravond besloten om 2 augustus 2015 uit te roepen tot Plastic Bag-Free Day. Op die dag is het winkeliers en andere detailhandel lieden verboden om gekochte waar te verpakken in plastic zakjes. Het besluit kwam nadat twee weken geleden grote delen van de stad onderliepen na een lullig tropisch buitje. Het gehele stadse drainage systeem bleek verstopt te zijn door plastic zakjes en ander afval, wat de afwatering onmogelijk maakte.

Ekachai Nimrod, woordvoerder van de gemeente, verklaart: “Plastic afval is vele stadsbewoners een doorn in het oog. Plastic is slecht voor het milieu en met deze actie hopen we Bangkokianen ervan te doordringen dat plastic funest is voor ons kwetsbare stadse ecosysteem. Wanneer het een succes wordt, doen we het volgend jaar gewoon weer.”

Da Nonsense Times vroeg 7-11 medewerkster Supitta Tonsakul (19) om haar mening over de aangekondigde maatregel.logo-7-Eleven-300x200

“Raar gewoon. Ja toch? Op zich een goed idee denk ik, maar ik vraag me af af of ik de reflex van mijn rechterarm kan bedwingen die mij een plastic zakje uit de la doet graaien zodra iemand een pakje kauwgom op de toonbank legt. Ja toch? Het wordt een vreemde dag voor ons. Ik denk dat ik me die dag gewoon ziek meld.”

Da Nonsense Times toog dieper de stad in en vroeg mensen op straat om hun mening over deze drastische maatregel. Vele kondigden aan op die dag gewoon eens geen boodschappen te gaan doen: “Een dagje niet winkelen lijkt me best wel spannend”, verklaart M.H. Sripatchaya Nungtrpond Na Ayudaya (54) met opgewonden stem. “Wellicht geven de golf clubs die dag korting aan ontheemde shoppers”.

“Het is maar één dag”, zegt ‘New’ die alleen haar bijnaam wil geven. “Mijn familie heeft een winkel en die dag betalen we gewoon de politie. Geen probleem.”

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Ik leef en werk bij 1 adagium: “the truth shall set us free”, met of zonder liniaal..

  2. Wat een onzin verkondigt die eikel van een Peilbaar. Weg met die vent. Tik op de vingers!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.