1 doden, 2 gewonden bij schietpartij door schutter op scooter in New York City

Een 86-jarige man uit New York City werd neergeschoten en gedood en minstens drie anderen raakten gewond door een man op een scooter die volgens de politie zaterdag willekeurig het vuur opende in Queens.

Een 25-jarige verdachte zit vast, zei de politiechef van New York, Joseph Kenney, op een persconferentie.

De schietpartij begon rond 11.10 uur. Een 21-jarige Spaanse man werd in de schouder geschoten, zei Kenney. Korte tijd later werd een 86-jarige man in de rug geschoten in Richmond Hill. Hij stierf later in het ziekenhuis. De schutter schoot een andere Spaanse man, 44, in het gezicht. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeveer anderhalve kilometer verderop en minder dan 10 minuten later werd een 63-jarige man in de schouder geschoten en naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij in ernstige maar stabiele toestand werd opgenomen, aldus de politie.

Volgens de politie reed de verdachte op een illegale scooter zonder kenteken. Hij werd rond 13.00 uur aangehouden. Volgens de politie droeg hij een 9 mm-pistool met een verlengd magazijn.

Een politiewoordvoerder kon geen aanvullende details geven, inclusief de man in hechtenis of zijn motieven, omdat rechercheurs nog steeds probeerden uit te zoeken wat de aanleiding was voor de schietpartij.

READ  Stanford-president treedt af nadat rapport gebreken in zijn onderzoek aantreft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *